כיסוי למזוזה

תיעוד הסיפור והצגתו בפני המשתתפים.
סבא והכיסוי למזוזה
שמירת המזוזה בחול ע"י כיסוי מעוטר

כיסוי למזוזה

אני איזידור יששכר בן-זקן, נולדתי ב-1938 בעיר סלה (שוכנת על הגדה המערבית של הנהר בו רגרג, סמוך לשפכו לאוקיינוס האטלנטי, מול העיר רבאט, בירת מרוקו. מעין שכונה של רבאט), שבמרוקו.

משפחתי עלתה לארץ ב-1962. כשעלינו ממרוקו שטנו באוניה ממרוקו לצרפת ומצרפת לישראל. הגענו בשנת 1962, סבתא רבתא דונה רווח ז"ל, סבא שלי סבא איזידור, ואחותו דודה סימונה.

הגענו לישראל באונייה. סבתא רבתא דונה רווח ז"ל, הייתה מאוד חולה ומאוד התרגשה מהעלייה לארץ ישראל ופינו אותה לבית החולים רמב"ם בחיפה. יומיים אחר כך נפטרה סבתא רבתא ונקברה בבאר שבע.

בחפצים שלה מצאתי את כיסוי המזוזה.

כיסוי למזוזה

הכיסוי למזוזה נמצא במשפחה מעל 100 שנה.

את הכיסוי תפרה סבתא מזלטו ז"ל לבתה, סבתא רבתא שלי, דונה רווח ז"ל, כשהייתה רווקה.

בכיסוי כתוב שד"י וראשי התיבות של סבתא רבתא – DR, הכיסוי נמצא מאז, אצלי (סבא שלי) בביתי, מזכרת מאמא שלי.

סבא רבא של רואי היה רב במרוקו, רבי אברהם רווח ז"ל, שכתב ספר הלכות לדיני משפחה שעד היום פוסקים ברבנות ירושלים, לפי הספר. הספר המקורי נמצא אצלי בבית כמזכרת.

היה מרגש מאד להציג את כיסוי המזוזה, החשוב כל כך למשפחתי, ולהכיר את סיפורו של החפץ היקר.

כיסוי מעוטר למזוזה