"כדי לא לשכוח את שורשי משפחתי"

אווה שיינפלד, עדי ושי
אווה שיינפלד
סיפור חייה של אווה שיינפלד

שמי אווה שיינפלד, נולדתי בתאריך ה-1 באפריל 1950 בהונגריה. להורי קוראים יונה וברטה ולאחותי היחידה קוראים קטי. חשוב לי לספר את קורות חיי כדי לתעד ולא לשכוח את שורשי ואת סיפור המשפחה שלי. בגיל שש אמי נפטרה בשל מחלה הנקראת "טרשת נפוצה". לפני שנפטרה ביקשה מאבי להתחתן בשנית עם האחות שטיפלה בה ומאז היא הפכה לאמי – היא הייתה ניצולת אושוויץ. לאחר נישואיהם עלינו לארץ והתגוררנו בבית שאן. אחותי נשלחה לבית יתומים ואני נשארתי בבית ומטפלות רבות גידלו אותי.

בהונגריה אני עסקתי בהכנת מברשות ומטאטאים משיער סוס ולאחר שעלינו לארץ עסקתי בהכנת מוצרי חלב. כמו כן, אבי היה גם סופר. לימודי השפה האנגלית היו קשים מאוד בשבילי, בעיקר בשל שיטות הלימוד הקשוחות של אבי. עד היום אני זוכרת את לימודי האנגלית כטראומתיים במיוחד.
כשגדלתי אהבתי מאוד לשחות וכך הכרתי את בעלי שמעון בסחנה. כיום אנו גרושים. נולד לנו בן בשם ליאור שהיה איש מחשבים ונפטר מדום לב. אני בקשר הדוק עם אשתו מאיה. אני אוהבת ליצור דברים ובבית האבות בו אני מתגוררת בראשון לציון אני עושה תיקוני תפירה לכל הדיירים.

טרשת נפוצה
מחלה של מערכת העצבים