כדור של צלף

אני וסבא בגיל ילדות
סבא משה בקורס טיס- 1971
כיצד ניצלתי מכדור של צלף בזמן מלחמת לבנון הראשונה.

כיצד ניצלתי מכדור של צלף?

סבא משה נולד בארץ בשנת 1952 ושירת שמונה עשרה שנה בצה"ל ביחידות אלו: קורס טייס, סיירת שקד, בה"ד 1, קורס קצינים, נח"ל, הקים כמג"ד ראשון את חטיבת הנח"ל במלחמת לבנון הראשונה (1982), ואת חטיבת גבעתי כמפקד בסיס הטירונים הראשון (1983) , קצין אג"מ של עוצבת הגליל, קצין המבצעים של פיקוד המרכז, וחווה חוויות מיוחדות ומעניינות בתקופת שירותו.

אחת החוויות קרתה לו בכניסה ללבנון ב"מלחמת שלום הגליל", והוא מספר כך:  נסעתי לפני הפלוגה עם קצין המבצעים שלי ,דובי, ועוד שני קצינים שלי, כדי לבדוק מה קורה בשטח לפני הכניסה ללבנון. דובי הציע להיכנס להוריו שגרו בעכו, לשתות קפה ולאכול משהו קטן לפני הכניסה ללבנון. ההורים של דובי כיבדו אותנו ולאחר שאכלנו ושתינו קפה חזק ,כולם ירדו במדרגות לג'יפ ואני נשארתי אחרון כדי להגיד תודה. אמא של דובי ביקשה ממני לא להכניס את דובי למלחמה מכיוון, שהם ניצולי שואה והם בקושי הביאו את דובי לעולם. אמרתי להם שאני אחשוב על זה.

כמובן שלא סיפרתי לדובי דבר משיחתי עם הוריו. ההתלבטות שלי הייתה קשה ולבסוף החלטתי להכניס את דובי ללבנון. בזמן שהיינו בלבנון היה לנו קרב מול חיילים סורים בבקעת הלבנון באזור ינטא.  בגלל שהייתי עסוק בלחימה במתן פקודות לכוחות שלי בקשר, לא שמתי לב שצלף ירה ממש ליד ראשי והכדור ננעץ בסלע שמאחורי, דובי שם לב ומהר הפיל אותי לאדמה ובדיוק אז ירה הצלף כדור שני כדי לפגוע בי. הכדור שהצלף ירה עשה חור בסלע שהיה מאחורי, ליד החור של הכדור הראשון שהוא ירה קודם. אם דובי לא היה מכופף לי את הראש ומפיל אותי לאדמה- הרי שהכדור השני היה פוגע בי במצח…..וכנראה שלא היה לך סבא……  .

סבא משה בצעירותו, בתחילת שרותו בסיירת שקד ( 1971-2)

%d7%a1%d7%91%d7%90-%d7%91%d7%a6%d7%a2%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa%d7%95-%d7%91%d7%a1%d7%99%d7%99%d7%a8%d7%aa-%d7%a9%d7%a7%d7%93

סבא משה מלמד חיילים בגבעתי (1983)

%d7%a1%d7%91%d7%90-%d7%91%d7%92%d7%91%d7%a2%d7%aa%d7%99

סבא משה כמג"ד חיל רגלים במילואים (1991)

%d7%a1%d7%91%d7%90-%d7%9e%d7%92%d7%93

סבא בדרגת סגן

%d7%a1%d7%91%d7%90-%d7%a1%d7%a8%d7%9f

סבא צונח עם שק חזה

scan0021

סבא אל"מ במילואים בתרגיל בצאלים (2010)

img_9072

סבא עולה למטוס דקוטה לפני צניחה

scan0020

הזווית האישית

יונתן הנכד: הפגישה עם סבא ושמיעת הסיפור הזה, שלא ידעתי עליו, היוו עבורי חוויה מרגשת. למדתי על סבא המון. לדעתי לסבא היה כיף לשתף את סיפוריו.

מבצע
מלחמת לבנון הראשונה נקראה בתחילתה "מבצע שלום הגליל", והתרחשה ברובה בשטח לבנון בין ישראל לסוריה וארגוני טרור פלסטיניים. (ויקיפדיה)

”אם הכדור היה פוגע לי במצח - לא היה לך סבא.“