יש לנו מדינה עברית!

מפגש בחדר מחשבים
מתעדים סיפורי מורשת
זיכרונות ילדות מרגע היסטורי מרגש

אומרים ש'מי שלא ראה את שמחת בית השואבה לא ראה שמחה מימיו' יכול להיות…. אך אני ראיתי והשתתפתי בשמחה שלדעתי עלתה עליה.

הרקע: התקופה שלאחר מלחמת העולם השנייה. באירופה מסתובבים המוני יהודים חסרי בית וכאן בארץ, רוצים להביאם ארצה. השלטון הבריטי בארץ מנסה בכל דרך למנוע את העלייה הזאת ובארץ שורר מתח רב בין האוכלוסייה היהודית ובין החיילים הבריטים מתחילות להתארגן תנועות מחתרת.

כאשר הבריטים שלטו בארץ הייתה תחושה של סדר וארגון אבל ברקע התרחשו מאבקים פנימיים שהפרו את השלווה. הרגשנו את הדבר במיוחד במקום מגורי בכרכור שהיה סמוך למחנה צבאי בריטי שכל לילה, כמעט, החיילים העצבניים היו יורים בנשקם על כל רחש חשוד. הכדורים פגעו בבתים ופצצות התאורה גרמו לשרפות. זה התרחש בתקופת ילדותי, ואלו חוויותיי מאותה תקופה סוערת…..בתוך המהומה הזאת באו"מ עלה לדיון עתיד הארץ .

בתאריך 29 בנובמבר 1947 מתקיימת בצבעה גורלית באו"ם ואנו בארץ המוני עם ישראל יושבים סביב מקלטי הרדיו ומקשיבים בדריכות עצומה לתהליך ההצבעה.

התוצאה ידועה יש לנו מדינה!

התפרצות השמחה היה ספונטנית ואדירה. כל התושבים יצאו בשמחה לרחובות. בעלי החנויות פתחו את החנויות וחלקו ממתקים ומשקאות וברחובות התארגנו מעגלי שירה וריקודים שנמשכו עד אור הבוקר. זו הייתה שמחה אמתית מכל הלב של כל העם.

שמחת בית השואבה
מנהג יהודי עתיק משמח בבית המקדש