ישראל פרל – תולדות חיים

הוריי אני ואחותי בהיותי בגיל 6
אני ומשפחתי המורחבת בחוף בת גלים חיפה
תולדות חייו של ישראל פרל ומשפחתו

קוראים לי ישראל פרל. נולדתי בתאריך 9.10.1948.

הוריי נולדו בצ'כוסלובקיה. הורי ניצולי שואה ושניהם היו במחנה ריכוז, אבי בדכאו שבגרמניה ואמי במאטהאוזן שבאוסטריה.

שניהם ניצלו, כל אחד לחוד!

כשהם חזרו כל אחד לביתו הם ראו שהבתים נתפסו על ידי תושבים מקומיים. הם החליטו החלטה עקרונית לעזוב את מקום הולדתם ולעבור למקום אחר ולכן עברו לאוסטריה למחנה עקורים של יהודים ושם הכירו.

באוסטריה הם החליטו לא להשתקע והם עברו את הגבול לאיטליה. ברומא הוריי התחתנו ושם נולד אחי הבכור ששמו היה אברהם, והוא נפטר בגיל 11 חודשים.

הם חיו בקיבוץ ליד רומא ובשלב מסוים היו צריכים להחליט לאן פניהם מועדות האם לישראל או לארצות הברית. אמי רצתה לעלות לישראל ואבא העדיף לפתוח דף חדש בארצות הברית.

הם עלו בינואר שנת 1948 לישראל, כשהגיעו התמקמו בחיפה. לאחר זמן קצר אבי גויס לצבא (אחרי שהיה כחודשיים בישראל). הוא נפצע במלחמות השחרור פציעה קשה מאוד ואושפז למשך מספר חודשים בבית חולים.

אני נולדתי בחיפה בשנת 1948. אחרי זה גדלתי כילד יחיד עם כל הדודים והדודות שניצלו אף הם ממאורעות השואה עם כל ההנאות הכרוכות בכך. כל המשפחה המורחבת פינקה אותי בהיותי ילד יחיד, בנוסף להוריי הייתי קשור לכל בני המשפחה המורחבת.

לאחר מכן החלו דודי ודודותיי להתחתן ונולדו להם ילדים (בני דודיי). באותה תקופה נולדה גם אחותי (בשנת 1953). כשהייתי בן 6 במהלך כיתה א' עברנו לגור בקריית בנימין. הוריי בנו שם בית ולמדתי בבית הספר היסודי מקומי שפרינצק עד כיתה ח'.

הייתי תלמיד טוב שאהב ללמוד. בנוסף ללמידה אהבתי לעסוק בספורט ובפרט בכדורסל. בכיתה ט' התחלתי ללמוד בבית ספר תיכון דביר שבקריית אתא ולמדתי שם שנתיים, בכיתה ט' בזכות מורה מיוחדת התאהבתי במקצוע הכימיה. התגלה לי עולם חדש שהסביר הרבה מתופעות החיים. לכן החלטתי שזה יהיה מקצוע העתיד שלי. בכיתה י"א עברתי לבסמ"ת בית ספר מקצועי תיכוני בחיפה במגמה לכימיה.

במגמה לכימיה למדתי עד שסיימתי תואר הנדסאי והתגייסתי לצבא.

באותה תקופה שיחקתי כדורסל בקבוצת מכבי קריית מוצקין נוער ואחר כך הפועל קריית אתא בוגרים. בנוסף לכך אהבתי לשחק שחמט והשתתפתי בתחרויות.

התגייסתי לצבא ושירתתי כחייל ללא מדים ביחידה מאוד מסווגת במשך 3 שנים. השתחררתי בפברואר 1971. החלטתי שאני הולך ללמוד הנדסה כימית בטכניון והתחלתי להתכונן לבחינות בטכניון. הבחינות היו מאוד קשות כאשר רק מועמד אחד מתוך 3 מועמדים התקבל ללמוד במגמה. בזמן שהתכוננתי לבחינות גם עבדתי כהנדסאי עד אוקטובר 1971 מועד שבו התחלתי ללמוד בטכניון. בתום לימודי לתואר מהנדס החלטתי להרחיב הידע וללמוד לתואר שני. ההתמחות הייתה בנושא התפלת מים.

עם סיום לימודי תואר שני התחלתי לעבוד במפעל חיפה כימיקלים כמהנדס חוקר. לאחר כשנה נוצרה הזדמנות שאעבור לעבוד בבתי הזיקוק חיפה כמהנדס תהליך. עבדתי במשך כשנתיים כמנהל יצור ושנתיים נוספות כמהנדס פיתוח.

עם סיום עבודתי בבז"ח עברתי לעבוד בחברת כלל תעשיות כמהנדס פרויקטים. שם עסקתי במשך כשנתיים בפיתוח פרויקטים חדשניים בתעשייה הכימית. לאחר מכן עברתי למפעל השייך לגדות חרושת כמנהל מפעל למשך כשנה. המפעל עמד בפני קשיים כלכליים והחלטתי לעבור למקום אחר.

אחרי התלבטות בחרתי לעבוד בחברת פז. עבדתי שם במשך כשלושים שנים עד יציאתי לגמלאות. בתפקידי הייתי מנהל המוצרים הכימיים בחברת פז. מהות התפקיד כללה אחריות משולבת: טכנית, יצור, שיווק, ולוגיסטית.

במהלך עבודתי בכלל תעשיות נישאתי ונולדו לי שני ילדים אורית ביתי הבכורה וליאור בני הצעיר. לפני מספר שנים אורית התחתנה ונכדי גל אור נולד לפני כשנתיים וחצי. ליאור התחתן לפני כחצי שנה, כיום אשתו בהריון.

אימי נפטרה לפני כ-22 שנים ואבי לפני כ-15 שנים. אחותי עברה עם משפחתה לגור בקנדה לפני כשלושים שנים. היא מרבה לבקר בישראל ואני נוסע לבקרה בקנדה בממוצע אחת ל- 3 שנים.

לאחר יציאתי לגמלאות אני ממלא את זמני במספר עיסוקים הכוללים השתתפות בהרצאות, עזרה בטיפול בנכד ולאחרונה אף התנדבות בבית ספר עוצמ"ה.

במהלך ההתנדבות פגשתי את מיכאל שהוא נער מקסים במסגרת הקשר הרב דורי.

ישראל: "מיכאל נער מקסים עם הרבה רצון טוב ויכולות מגוונות. אני מאחל לו המון בריאות והצלחה."

מיכאל: "היה כיף להכיר את ישראל, ישראל בן אדם חביב עם המון סיפורים מאוד מעניינים. תודה ששיתפת אותי בסיפור חייך"

מחנה דכאו
דכאו היה מחנה ריכוז ולא מחנה השמדה. אולם אסירים יהודים ושבויי מלחמה סובייטים רבים מתו במחנה בשל תנאי המחיה הנוראים.

מחנה במאטהאוזן
היה מחנה ריכוז גדול באוסטריה עילית