ישראל בוסל עלה לארץ עם תנועת דרור

הקשר הבין דורי
בתמונה רואים את את האותות אשר קיבל.
סיפור היסטוריה של ישראל בוסל

ישראל בוסל נולד בתאריך 16.1.1929, בצ'ילה שבדרום אמריקה. במשפחתם הייתה לו אחות ושני אחים. אחיו גדול גדול ממנו בארבע שנים.

ישראל למד שם בבית ספר עממי שש שנים ובתיכון שש שנים. ישראל דובר ארבע שפות: אנגלית, ספרדית, עברית ויידיש. הוא עלה לארץ בתקופת שנות ה-50 והתגייס לצבא בגיל 20. בצבא השתתף בשלוש מלחמות ישראל: מלחמת ששת הימים, מלחמת יום כיפור ומבצע שלום הגליל. הוא היה נהג משאיות תובלתי והמשיך אחרי שרות חובה ועשה מילואים במשך 31 שנה.

תעודת שיחרור מצה"ל עם כל אותות המלחמה שישראל קיבל

תמונה 1

ישראל עבד במשרדי נמל אשדוד. בשעות נוספות עבד גם בתור טרקטוריסט. הוא היה חלוץ. ישראל עלה לארץ דרך תנועת דרור החלוץ הצעיר. "תנועת דרור הייתה תנועה ציונית סוציאליסטית שפעלה בגולה. התנועה דגלה בחינוך לערכים לאומיים וסוציאליסטיים, טיפוח תרבות יהודית, לימוד השפה העברית והגשמה חלוצית של עקרונות הציונות".(ויקיפדיה).

ישראל התחתן עם אישה ארגנטינאית בשם אדלה ז"ל ונולדו להם שלושה ילדים: בת בכורה ושני בנים. בנו הגדול היה טכנאי בניין ובמקצועו יחד עם ארכיטקט הם היו בונים בניינים ומוכרים אותם לאנשים.

בתקופת הקיץ ישראל היה נוהג לנסוע ברכבת כ-100 ק"מ עד לחוף הים ושם היה נוהג לבלות את חודשי הקיץ החמים.

לישראל זכרונות טובים מארץ הולדתו כפי שהוא אומר: "צילה, הינה מדינה אשר עד היום אני אומר, שהיא גן עדן עלי אדמות".

הזוית האישית

התלמידים ינון בנין, אליהו דאנש ואסף כהן, יצרו השנה קשר במסגרת תכנית הקשר הרב דורי עם ישראל בוסל, הקשיבו לסיפוריו ותעדו אותם.

מלגזה
המלגזה היא כלי רכב ממונע המשמש להעמסת ותובלת מטען למרחקים קצרים באמצעות זרועות פלדה המוכנסות מתחת למטען.

דרור - תנועה
תנועת דרור הייתה תנועה ציונית סוציאליסטית שפעלה בגולה. התנועה דגלה בחינוך לערכים לאומיים וסוציאליסטיים, טיפוח תרבות יהודית, לימוד השפה העברית והגשמה חלוצית של עקרונות הציונות. ויקיפדיה.

”צילה הינה מדינה אשר עד היום אני אומר שהיא גן עדן עלי אדמות“