יצאנו בקבוצה מצוידים במזון ומים, השודדים גזלו לנו את הכל

מלדה למלם בקשר הרב דורי
קשר רב דורי בבי"ס ציפורי בת-ים
העליה מאתיופיה לישראל דרך סודן

שמי, מלדה למלם, עולה חדש בישראל , משתתף השנה 2008, בתכנית הקשר הרב דורי וכל אחד מהמשתתפים מספר על הקשר שלו לישראל, שחוגגת 60 שנה למדינה. הסיפור שלי הוא סיפור העליה שלי לארץ.

תמונה 1

מלדה למלם מספר: "כשהיינו באתיופיה באו אלינו אנשים לשכנע אותנו לעלות לארץ. יצאנו בקבוצה מצוידיםבמזון ומים, אך שודדים גזלו לנו את כל הציוד והצידה. הגברים יצאו לחפש מים במדבר. המסע היה קשה חלק מחברי קבוצתנו מתו במהלך מסע זה במדבר. לאחר מסע ארוך, ממושך ומיגע, הגענו לסודן שם עלינו על מטוס צבאי ורק אחר-כך במטוס רגיל לארץ ישראל.

תמונה 2

"מבצע משה" – נקרא גם מבצע גור אריה יהודה או מבצע משה (21 בנובמבר 1984 – 5 בינואר 1985) היה מבצע אווירי במסגרת מבצע אחים להאצת פינויים של ביתא ישראל ממחנות הפליטים בסודאן לבלגיה ומשםלישראל. " בינואר 1985 הופסק מבצע משה בעקבות הדלפה לעיתונות בדבר עלייתם החשאית של יהודי אתיופיה דרך סודאן לישראל. באתיופיה ובסודאן נותרו עוד קרוב ל-15,000 יהודים, ובמשפחות רבות נותרו חלק מההוריםאו הילדים באתיופיה וחלק בישראל.בהמשך אותה שנה הועלו מהמחנות בסודאן לארץ כאלף יהודים במבצעשבא, ביוזמת ג'ורג' בוש האב, שהיה אז סגן נשיא ארצות הברית."

"במרוצת 1985 קרסה כלכלת אתיופיה בהשפעת הבצורת, הרעב הגדול ומלחמת האזרחים. החונטה הצבאית האתיופית העבירה כ-600,000 אזרחים בכפייה לאזורים שונים בדרום אתיופיה במסגרת תוכנית הווילגיזציה.בתוך כך הוחלו הגבלות תנועה קשות על כלל תושבי אתיופיה, לרבות היהודים, והעלייה ארצה הפכה כמעטבלתי אפשרית."

תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר ציפורי

תמונה 4

סרטון על תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר ציפורי בת ים תש"ע 2009 – 2010 , מורה מובילת תכנית מלי חזן, מנהלת בית ספר אורלית נפתלי.
קישור לסרט: אחריות ומעורבות בקהילה – לעזור לאנשים מבוגרים

מבצע משה
מבצע גור אריה יהודה או מבצע משה (21 בנובמבר 1984 - 5 בינואר 1985) היה מבצע אווירי במסגרת מבצע אחים להאצת פינויים של ביתא ישראל ממחנות הפליטים בסודאן לבלגיה ומשם לישראל.

”חלק מחברי קבוצתנו מתו במהלך מסע זה במדבר“