ילדות נשכחת

אני בת 7
אני ונכדתי
מילדות לבגרות

שמי שמחה ברוך, נולדתי בתאריך ה – 20.10.1950 בירושלים, הורי עלו ממצרים בשנת 1950 מהעיר אלכסנדרייה. נולדתי בתקופת העלייה ממצרים למעברת תלפיות.

בתקופה שנולדתי ירד שלג וזה היה לעיתים רחוקות ומאוד נדיר כיום. שלג 1950 בישראל , "בשנת 1950 אירע אירוע השלג הנרחב ביותר בארץ ישראל מאז החלו בה המדידות המטאורולוגיות ב-1870, אירוע שלג בסדר גודל כזה לא חזר מאז. במהלך האירוע ירד שלג ברוב חלקי הארץ, כולל מישור החוף והנגב. תנאי מזג האוויר הקשים ונזקיהם הכבידו במיוחד על רבבות עולים חדשים שהגיעו באותה עת במסגרת העלייה ההמונית ושוכנו במחנות אוהלים". (ויקיפדיה).

היו לנו סיפורים רבים:

הורי עלו לארץ באנייה שעברה דרך איטליה, הייתה להם חניית ביניים, בזמן החנייה האנייה עלתה באש, והורי נשארו שם חודש נוסף עד שעלו לאנייה אחרת. סבתא שלי גרה בירושלים עם דוד שלי הגדול ששמו סבינו מתתיהו, הוא עבד במשרד הבריאות, הורי רצו לגור קרוב למשפחה ועברו למעברת תלפיות – באוהלים.

לאחר כ- שנה וחצי אבי התגייס למשטרה ועברנו לגור במשטרת נס ציונה במגורי השוטרים, גרנו שם עד שהייתי בת 8 ונולדו להורי עוד שני ילדים. למדתי בבית ספר "חביב" בראשון לציון עד כיתה ב', בגיל 8 עברנו לגור בחולון ששם אני מתגוררת עד היום. בשכונה בה גדלתי (ג'סי כהן חולון) היה מועדון נוער ושמו בית "לזרוס" ובכיתה ה' הפכתי למדריכת נוער, בחופש הגדול נשלחנו לקורס מדריכים בוינגייט למדנו שם ספורט. כשסיימתי את בית ספר "וייצמן" למדתי בתל אביב בתיכון מקצועי בית חנה לתפירה. הגיע מועד הגיוס לצבא אז הייתה אפשרות להתגייס במקום לצבא למשטרה, דור ממשיך במשטרה. במשטרה שרתתי כ- 10 שנים משנת 1968 עד 1978.

בשנת 1970 התחתנתי עם בעלי המדהים דני ברוך, שגדל יחד איתי בשכונה, היינו חברים מגיל 15 וזוהי הייתה אהבה ממבט ראשון. נולדו לנו שלושה ילדים- בן ושתי בנות: נירן ברוך – רואה חשבון. רדית ברוך אשר – מנהלת בית ספר "בן- צבי". לידר גלזר – מהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. יש לנו 9 נכדים, מכל ילד 3 נכדים. מנירן בני הגדול נכדינו: עמית בת 20, מיקה בת 16 וגאיה בת 14. מרדית בתי האמצעית נכדינו: אופיר בן 15, דריה בת 12 ושירה בת 5. מלידר בתי הקטנה הנכדים: תאומים בן ובת, יובל ונגה בני 5 ורוני בת 3.

אנחנו ממש נהנינו ביחד. סבתא סיפרה לי סיפורים ממש מעניינים על חייה.

שלג 1950 בישראל
בשנת 1950 אירע אירוע השלג הנרחב ביותר בארץ ישראל מאז החלו בה המדידות המטאורולוגיות ב-1870, אירוע שלג בסדר גודל כזה לא חזר מאז. במהלך האירוע ירד שלג ברוב חלקי הארץ, כולל מישור החוף והנגב. תנאי מזג האוויר הקשים ונזקיהם הכבידו במיוחד על רבבות עולים חדשים שהגיעו באותה עת במסגרת העלייה ההמונית ושוכנו במחנות אוהלים. ויקיפדיה

”היינו חברים מגיל 15 וזוהי הייתה אהבה ממבט ראשון“