ילדות מעורבת

סבתא אידה ועוז בקשר הרב דורי
היו לי חברות נוצריות, יהודיות ומוסלמיות. הם הצטערו לשמוע שאנו עולים לישראל.
שמי אידה ואני נולדתי בבגדד שבעיראק.

בשנת 1934 אני למדתי בבית ספר יסודי "מדאם עאדל". היינו מעורבים: יהודים, מוסלמים ונוצרים. הייתה אווירה טובה ולא הרגשנו אפליות. אהבתי יותר מכל את המקצוע היסטוריה. כשהיינו בבית הספר שיחקנו במשחקים שונים, כגון גומי וקוביות.
אחר כך עברתי לבית ספר תיכון של נזירות. שם למדנו רק בנות. בבית הספר הזה שיחקנו טניס והשתתפנו בחוג דרמה. גם שם היינו מוסלמים, יהודים ונוצרים יחד. היו לי חברות נוצריות, יהודיות ומוסלמיות והיה לנו קשר חברותי. הם הצטערו ששמעו שאנחנו עולים לארץ ישראל.
כשעלינו לארץ, היינו בשער העליה ואחר כך עברנו למעברה בטירת הכרמל ליד חיפה. אחרי שנה עברנו לדירה בחיפה. שם פגשתי את שלמה בעלי בשנת 1956, אצל חברים. התחתנו בשנת 1957, ב-3 ביוני. עבדתי בחיפה במשרד מס הכנסה בשנת 1952-1957. לאחר מכן עברנו לגור ברמת גן ונולדו לנו שני ילדים: יוסי (אבא של עוז) ואורנה ז"ל.
עבדתי בתל אביב בחברת ביטוח הפניקס הישראלי בשנת 1970-1986.
תמונה 1
יש לנו חמישה נכדים: עוז (בן 12) – המנחה שלי בקשר הרב דורי, נגה אחותו (בת 8) ,סטיבן (בן 28) ג'ורדן (בן 25) ולסלי (בת 26) הילדים של אורנה ז"ל. אני נשואה באושר עם חמישה נכדים ובעל מקסים עד היום.
הסיפור תועד ע"י סבתא אידה בשי והנכד עוז בשי בתכנית הקשר הרב דורי בבי"ס עתיד ברמת גן, תשע"ד 2014.

"מדאם עדאל"