ילדות יפה

המכונית של סבא
סבא אלי בצעירותו
ילדות מאושרת ברעננה המושבה הקטנה
שמי אלי. נולדתי בעיר רעננה שפעם הייתה מושבה קטנה ולא מוכרת בין פרדסים ושדות.
היה לנו בית קטן מאוד: חדר אחד וחצר גדולה. יש לי שני אחים קטנים ממני. לא היה לנו כלום. כל יום אחרי בית הספר הינו משחקים בפרדסים מהצהרים עד הערב. היינו מאושרים והיינו מפריחים כדורים פורחים קטנים. בערב הינו חוזרים הביתה.
בבית לא היתה טלויזיה לא היה מחשב, לא היה טלפון. בחוץ הסתובבו תנים רבים ובלילות הינו שומעים את יללות התנים.
בילדותי שיחקנו במשחק: שני דגלים, הינו משחקים שח מט וכמעט כל יום הינו מדליקים מדורות וצולים תפוחי אדמה, היו הרבה עצים של שסק ושל תפוזים וקלמנטינות ומסביב היה שדות של בוטנים.
בחופשת סוכות היינו אוספים ארגזים של בוטנים על כל ארגז היינו מקבלים 10 שקלים  אז הינו רצים לקנות סוכריות טופי. למרות זאת למלא ארגז לקח לפחות חצי יום,  הינו משחקים כדורגל עם סמרטוטים  אבל לא שיעמם לנו אפילו דקה.
יום אחד הלכנו לקטוף פומלות שזה היה עץ אחד בכל הפרדס שחזרנו הביתה תפס אותנו מבול וחזרנו רטובים, בבית צעקו עלינו.
היו ברעננה שטחים ענקיים של אבטיחים תמיד לקחנו אבל רדפו אחרינו השומרים אבל היינו מאושרים.
הזיכרונות שלי מתקופת הילדות משמחים אותי ואני נהנה לספר לנכדיי שמרותקים ושומעים את הנוסטלגיה.