ילדות בשכונת זבלאווי – יד אליהו

עומר וסבתא ברוריה
ברוריה ירמוס (ורשבובסקי)
סיפור חייה של סבתא ברוריה

סבתא ברוריה ירמוס מספרת לנכד עומר גולדשטיין
"נולדתי בשנת 1950 בתל אביב לאיסר ותמר ורשבובסקי. היו לי אח ואחות גדולים ממני –  אהרון ואילה.

תמונה 1

הורי עלו לישראל בשנת 1932 מליטא במסגרת הכשרת נוער. משפחתו של אבי נספתה ברובה בשואה. גם חלק ממשפחתה של אמי נספה בשואה.
כשהורי עלו לארץ, הורי גרו בהרצליה ולאחר מכן עברו לגור בדרום תל אביב. אבי שירת כחייל בצבא הבריטי ואמי עבדה כאם בית אצל רופא. לקראת סוף מלחמת העולם השנייה עירית תל אביב הקימה את שכונת יד אליהו אבן הפינה לשכונת יד אליהו נקראה אז שכונת זבלאווי, עבור משוחררי הצבא הבריטי. גרנו בדירת שיכון קטנה בת שני חדרים וגינה. גרנו בשורת הבניינים השנייה, כאשר בשורה הראשונה היו עמדות ירי שכוונו אל עבר הכוחות הערביים שהיו יורים על השכונה מהפרדסים שגבלו בשכונה.
השכונה הייתה קטנה והתושבים בה היו מעדות ומוצאים שונים. בין השכנים היו יחסי שכנות טובים. בשעות 14:00-16:00 אסור היה לשחק ברחובות. בשעות אחר הצהריים כל ילדי השכונה היו מתאספים ומשחקים יחד.
כילדה, אהבתי לעשות ספורט והתאמנתי באתלטיקה קלה במכבי תל אביב.  בשכונה, הכרתי את בעלי, טוביה, בגיל 16. חלק מחבריי כיום הם חברים שגדלו אתי בשכונה.
בשנת 1968 התגייסתי לצה"ל ושירתי בממר"מ.
תמונה 2

התחתנתי בשנת 1970 והמשכתי לגור ביד-אליהו. נולדו לי 2 ילדים רז וענבר. רז מתגורר היום בכפר סבא וענבר נשארה לגור בתל-אביב.

היום אני גרה בתל-ברוך צפון עם בעלי טוביה. יש לי חמישה נכדים:  עומר, ניב, שני, עמית וליה.

אני עובדת בחברת חילן. אני מאד אוהבת לקרוא, לפתור תשבצים ולטייל בעולם.

העשרה
אבן הפינה לשכונת יד אליהו – זבלאווי: "כונת יד אליהו הוקמה ביוזמת עיריית תל אביב באמצעות החברה "עזרה וביצרון", שנוסדה בשנת 1936 על מנת לתת פתרון למצוקת הדיור של פליטי המאורעות. 16 הבתים הראשונים במקום, שנקרא אז אדמת זבלאווי, נבנו בשנת 1943, כדי לשכן בהם משפחות שגרו בצריפים, שבשל מגפת הדבר היוו סכנה לבריאות". ארכיון עירוני

חילן: "חילן בע"מ היא חברה ציבורית ישראלית העוסקת במתן פתרונות לניהול ההון האנושי ושירותי טכנולוגיית המידע לארגונים". ויקיפדיה

שכונת יד אליהו
שכונת יד אליהו הוקמה ביוזמת עיריית תל אביב באמצעות החברה "עזרה וביצרון", שנוסדה בשנת 1936 על מנת לתת פתרון למצוקת הדיור של פליטי המאורעות. 16 הבתים הראשונים במקום, שנקרא אז אדמת זבלאווי, נבנו בשנת 1943, כדי לשכן בהם משפחות שגרו בצריפים, שבשל מגפת הדבר היוו סכנה לבריאות.

חילן
חילן בע"מ היא חברה ציבורית ישראלית העוסקת במתן פתרונות לניהול ההון האנושי ושירותי טכנולוגיית המידע לארגונים.

ירמולקה
כיפה בשפה האידית