ילדות בצל מלחמת העצמאות

מפגש בבית הספר אורנים של רון וסבא עידו

סבא עידו נולד בשנת 1938 בירושלים. סבתא חוה נולדה בשנת 1945 נולדה ברומניה בעיר בוקרשט.

סבא עידו מספר:

"פה בארץ ישראל נולדתי בירושלים, עיר הבירה ופה נולדה גם אמי בראשון לציון אני דור שלישי בארץ.

בילדותי עם אמי

תמונה 1

סבי וסבתי עלו ארצה מרוסיה בשנת 1884 והתיישבו בחדרה. בחדרה היו אז ביצות וסבי חלה בקדחת מספר פעמים ולכן הם נאלצו לעבור לראשון לציון והתיישבו שם. סבי היה כורם והברון רוטשילד העסיק אותו בבנית היקב בראשון לציון. הוא התיישב שם. שם בנו את ביתם, בית המשפחה ונולדו להם חמש בנות.

בילדותי עד גיל 10, גרנו בירושלים זו הייתה תקופת הבריטים והמחתרות לפני מלחמת העצמאות.

תמונה 2

גרנו במרכז ירושלים וזכור לי היטב את הפיצוץ של מלון המלך דוד שהיה מפקדה של האנגלים באותה תקופה ושפוצץ בחלקו על ידי האצ'ל (ארגון צבאי לאומי). מפעם לפעם הבריטים, האנגלים היו עושים עוצר בסביבה שבה גרתי וחיפושים אחר אנשי המחתרת וכלי נשק מוחבאים.

בגיל 10 עזבנו לראשון לציון עקב עבודתו של אבי בתל אביב והנסיעות מירושלים לתל אביב נעשו מסוכנות מיום ליום מאחר והערבים תקפו את הרכבים בשער הגיא בדרך לירושלים. נסענו ברכב משוריין ואני זוכר את הכדורים שפגעו בשריון של הרכב שבו נסענו.

ההזמנה לבר המצווה שלי

הזוית האישית

עדו הדני: אכן הייתה זו חוויה להעביר לנכד מעט ממורשת המשפחה ומחוויות הילדות בתקופה המעניינת שבה עברה ילדותי.

אצ"ל
ארגון צבאי לאומי