ילדות ביפו והגשמה

אלה וסבא ברוך
סבא ברוך בצעירותו
קרבות מלחמת ששת הימים ברמת הגולן

נולדתי ב-18 ביוני 1949 בבית חולים ביפו.

גדלתי ביפו להוריי וסיל ולורה שהם יוצאי בולגריה.

תמונה 1

כילד, זכורה לי במיוחד תקופת הצנע. היה מחסור במזון ולכן הממשלה חילקה תלושי מזון לתושבים בהתאם לגודל המשפחה והרכבה.

בנעוריי הייתי בתנועת הנוער "השומר הצעיר". במסגרת השומר הצעיר הקמנו גרעין, התגייסנו לנח"ל והגשמנו בקיבוץ נחשונים כאשר פרצה מלחמת ששת הימים.

לקחו אותנו לאזור קיבוץ תל קציר למורדות רמת הגולן בכדי לעצור את הצבא הסורי למקרה שיתקוף. הצבא הסורי פתח בהפגזה עלינו. בהמשך המלחמה ולאחר שצה"ל מיגר את הצבא המצרי הצלחנו לכבוש את רמת הגולן.

במסגרת הצבא הכרתי את תמי, סבתא של אלה, והקמנו את משפחתנו הנוכחית שכוללת שלושה ילדים ושישה נכדים מקסימים.

הרחבה – החזית הסורית במלחמת ששת הימים

עם התקדמות צה"ל בשתי החזיתות האחרות הופנו כוחות לגזרת רמת הגולן. בבוקר יום שישי, 9 ביוני, החל משעות הבוקר תקף חיל האוויר הישראלי את רמת הגולן במתקפה אווירית מרוכזת ומתמדת. בשל החשש מהפסקת אש הוחלט על התקדמות מהירה של הכוחות אל עבר קו מסעדה-קוניטרה-בוטמיה. בבוקר יום שבת, 10 ביוני, פרצו כוחות השריון והחי"ר שכבר היו על הרמה מזרחה במהירות תחת סיוע אווירי. בשלב זה כבר נטש הצבא הסורי את עמדותיו והיה בנסיגה. במקביל התקדמה אוגדה 36 בדרום הרמה. כוחות מחטיבה 800 הונחתו על ידי מסוקים באזור צומת בוטמיה ותפסו אותה תוך התנגדות מעטה. עד שעות הערב הצליחו כוחות צה"ל להיערך על קו מסעדה-קוניטרה-בוטמיה. ב-12 ביוני, יומיים לאחר סיום הקרבות, הונחת כוח מחטיבה 1 על ידי מסוקים באחת מפסגות החרמון וכבש אותה ללא קרב.

סבא משתף על חייו כילד וכלוחם במלחמת ששת הימים.

תקופת הצנע