ילדות בגן שמואל

סבתא אלייט, אורי וסבא יוסי בבית התפוצות
סבא יוסי הנער רוכב על סוס ללא אוכף
תחנות בחייו של סבא יוסי ארזי ועל אהבתו לסוסים ולרכיבה

הילדות

ילדותי עברה עלי בקיבוץ גן שמואל גרנו בקיבוץ בבתי ילדים ולמדנו בקיבוץ עד כיתה י"ב ולא כמו היום בבית ספר אזורי.

סבא יוסי בילדותו:

שירות צבאי

עשיתי את השרות הצבאי שלי במשמר הגבול מנובמבר 1966 עד נובמבר 1969, במסגרת זו שכבתי במארבים על גבול הירדן כשנה וחצי, השתתפתי במלחמת ששת הימים ומיד בגמר הלחימה הגדוד שלי נכנס לשמור בירושלים. החברים שלי במשמר הגבול היו מכל שכבות האוכלוסיה שבמדינת ישראל. היו דרוזים, צ'רקסים, בדואים והרבה חברים מכל הישובים בארץ. במסגרת שירותי בבקעת הירדן השתתפתי בהיתקלות עם מחבלים וקיבלתי עיטור מהמשטרה על השתתפותי באירוע.

שירות צבאי

בית ומשפחה

אחרי הצבא חזרתי לקיבוץ לעבודה במפעל המיצים של הקיבוץ ואז הכרתי את אשתי לעתיד אלייט, שהגיעה לאולפן ללימוד עברית מצרפת. הקמנו משפחה בקיבוץ ונולדו לנו ארבעה ילדים ושלושה נכדים.

ספורט ורכיבה על סוסים

בנערותי לא היה לנו מחשבים וטלוויזיות ובשעות שאחרי הלימודים היינו מחפשים תעסוקה. אני נהגתי ללכת לעבוד עם עדר הבקר כי היו שם סוסים ומאוד אהבתי לרכוב עליהם.  רכבנו אז כמו אינדיאניים, כלומר בלי אוכף. היינו קופצים על הסוס ויאללה. הייתי אוסף את הפרות מהמרעה חזרה לרפת ונותן אוכל לעגלות, לעגלים ולפרות אבל בעיקר אהבתי לדהור על הסוסים. היה לי חבר ערבי שאהבתי להתחרות איתו. קראו לו יוסף אבותואמה מכפר בקה אל גרביה

יוסף ארזי: לימים כשחזרתי מהצבא הקמתי עם אריה לנדסמן אורוות סוסים בקיבוץ להנאת החברים.

משמר הגבול