ילדותי בתל אביב

סבתא שושי ויותם
סבתא שושי בפורים בגיל 9 מחופשת לרקדנית
ילדות בתל אביב וגידול ילדים בארה"ב

שמי שושנה, נולדתי בישראל. נקראתי על שם דודתי שנהרגה בשואה.

גדלתי בשכונה בתל אביב. באותם שנים היינו "ילדי רחוב", שיחקנו משחקי חברה וספורט.  אז לא היה לנו טלפון, טלוויזיה, מחשב ואייפד. הורי היו עסוקים בעבודתם עד שעה מאוחרת בלילה, ואני לשמחתי שיחקתי בחוץ.

יש לי אח גדול שקוראים לו אלכסנדר, הוא היה אחראי עליי והגן עליי "מהמכים בשכונה". הייתי פעילה בתנועת הנוער וחברותית. בגיל 12 בבת המצוה עברנו דירה לחולון ואני עברתי משבר אישי קשה. והייתי נוסעת בארבעה אוטבוסים ביום כדי להמשיך ללמוד בשכונה הישנה. בחולון המשכתי את חיי, תיכון וצבא. בצבא היה לי תפקיד מענין, שירתי ברפא"ל (רשות פיתוח אמצעי לחימה).  שירתי כצפנית בשדה ניסויים. אחרי הצבא התחלתי ללמוד בבית ספר להנדסאים. הנדסת ארכיטקטורה (בניינים).

פגשתי את משה בעלי, כשעבדתי כבייביסיטר. התחתנו בשנת 1974, טסנו לארה"ב ללימודים ועבודה. בשנת 1977 שי בננו הבכור נולד . אחיו הצעיר תומר נולד בשנת 1979 בחו"ל. למדתי בביה"ס לרוקחות במשך חמש וחצי שנים תוך גידול השובבים. בילינו בארה"ב שנים מרתקות ומעשירות. הרבינו לטייל ולהנות. בשנת 1985 החלטנו לשוב לישראל לגדל את ילדינו בחיק המשפחה. בארץ נולדה בתנו הצעירה דנה, בשנת 1991 בזמן מלחמת המפרץ. גרנו בהרצליה והקמנו משפחה מאוחדת אוהבת ותומכת. בינתיים הצטרפו נכדינו האהובים יותר ותמרה וכרמל, ובהולנד איתמר אילי וליבי. הקשר איתם מיוחד ואוהב.

כל ילדינו עוסקים בהייטק והם חברים טובים מאוד ביניהם. לאורך ילדותי ריחף ענן אפור מעל המשפחה. הוריי ניצולי השואה חוו אובדן רב של משפחתם בפולין. הסיוטים והכאב לא הירפו. אנחנו הדור הצעיר קיבלנו משימה בלתי כתובה להגן עליהם. החוסר שלנו כילדים בסבים וסבתות במשפחה המורחבת היה כואב.

לסיכום, אחד הדברים שלומדים בחלוף השנים הוא להעריך פחות חפצים והרבה יותר משפחה אהבה וחוויות שצוברים במשך השנים.

אבא שלי דוד ברנשטיין ז"ל שכתב את הספר

סרטון תיעוד של שושי: