ילדותי בתוניסיה

עם בעלי יוסף, בחינה של בנינו
באמפיתיאטרון בקיסריה
סיפורה של סולונג' עזריה

שמי סולנג' עזריה, נולדתי בנבל בצפון טוניסיה בשנת 1944 למשפחת חדד. אבא שלי –גבריאל חדד ז"ל היה יושב ראש הקהילה היהודית ומנהל תלמוד תורה.

אנחנו חמישה אחים: שלושה אחים ושתי אחיות.

כשהייתי בת שמונה הלכתי עם אחיינית שלי בת החמש לבקר את דודה לי בחג הפסח, בדרך התנפל עלינו ערבי עם סכין וניסה לדקור אותנו, נבהלתי מאוד, תפסתי את אחיינית שלי והתחלנו לרוץ לכיוון האנשים.

האנשים שהיו בסביבה תפסו אותו ואנחנו ניצלנו. הגענו באותו יום הביתה וכתוצאה מהאירוע הייתי בטראומה וקיבלתי שיתוק ברגליים. אחרי טיפולים ממושכים של שנה חזרתי לעמוד חלקית על הרגליים. סבלתי זמן רב עד שהכל עבר תודה לאל.

כשגדלתי הלכתי ללמוד גננות ועבדתי כגננת.

בשנת 1964 התחתנתי, ובשנת 1965 עליתי עם בעלי יוסף עזריה שיחיה לארץ ישראל לעיר אשדוד. גם הוריי עלו לארץ והם הלכו לגור בבית שמש במקום שבו אחיי גרו.

נולדו לי בנים ובנות, חיתנו אותם ויש לי נכדים ונכדות תודה לאל.

חינה
טקס הנהוג בקרב עמים שונים במזרח התיכון, בצפון אפריקה, בקרן אפריקה ובהודו לפני החתונה, כטקס מעבר מחיים כיחידים לחיי זוגיות. הטקס אומץ גם על ידי חלק מיהודי עדות המזרח. בטקס מורחים חומר אדום-כתום, המופק מעלי צמח החינה (Lawsonia inermis) בצורה עגולה על כפות ידי החתן והכלה כרמז לצורתו של מטבע, כברכת שפע, וכסימן למזל טוב.

”אבא שלי היה יושב ראש הקהילה היהודית ומנהל תלמוד תורה.“