ילדותי בקיבוץ

סבתא ואני בתכנית הקשר הרב דורי
סבתא בצעירותה בקיבוץ
בגרותי בקיבוץ

בגיל 8 כשהייתי ילדה ניסיתי לחצות את הכביש ונפלתי ובא רכב ובלם עד שהגיע אליי והנס שקרה לי שלא נפגעתי הוא נעצר בזמן.

הורי התגרשו כשהייתי בת 10 הייתי בת יחידה אמי החליטה בהתייעצות איתי שאני אלך לקיבוץ, אז בגיל 12 עברתי לגור בחברת נוער בקיבוץ, והיינו קבוצה שלמה של ילדים פעם בחודש היינו נוסעים הבייתה לביקור, למדנו בקיבוץ בבית הספר היסודי את התיכון למדנו בבית ברל.

אחרי הלימודים, היינו יוצאים לעבודה בבתי ילדים, בפרדס, ובפלחה והיינו מנקים את החדר הפרטי שלנו כל בוקר. בבתי הילדים היינו בצהריים נותנים להם ארוחת צהרים עושים להם מקלחות והם הולכים לשנ"צ בסביבות השעה 14:00 והיינו מעירים אותם בשעה 16:00 לארוחת ארבע- לפירות ועוגיות. הייתה לנו אם בית שהיא דאגה שתהיה כביסה נקייה ובגדים מגוהצים.

בפרדס ובפלחה שהיינו יוצאים לעבודה בשעות הצהריים אחרי ביה"ס היינו הולכים לקטוף תפוזים ושמים בארגזים גדולים כדי למכור לשווקים ותפו"א היינו אוספים מהאדמה לתוך ארגזים והקיבוץ היה מוכר.

בסופי שבוע היה לנו מסיבות של הכיתה, במסיבות היינו רוקדים ושרים ועושים שמח,היינו כיתה מאוד מגובשת, הייתי בקיבוץ עד גיל 17 וחזרתי לגור עם אמי בבית אלה היו השנים המשמעתיות ביותר לעיצוב האישיות שלי והבגרות שלי.

הזוית האישית

סבתא רחלה ונגה: הייתה חוויה מעניינת לשמוע סיפורים מרתקים מכירים אנשים חדשים ואנחנו מאחלות דרך צלחה לדורות הבאים והרבה אושר.

פלחה
עבודה בשדות של תפוחי אדמה