ילדותי בירושלים

סבא ואני
סבא וסבתא - יהודה ויהודית
סבא מרצה בכיר במכללת הדסה בירושלים, במקצוע טכנולוגיה דנטלית.

נולדתי בישראל, בעיר ירושלים בשנת 1938.

בתקופה בה שלטו הבריטים בארץ. מלחמת העולם השנייה פרצה באותה תקופה. כל תקופת הילדות שלי, הייתי ער למצב היהודים באירופה, שניסו לעלות לארץ. הממשל הבריטי עצר בעדם, דבר שגרם למרי אזרחי וצבאי נגד הבריטים.

בשכונת הולדתי גרו אנשים קשי יום, שחלקו מטבח ושירותים עם השכנים. כל ילדי החצר והרחוב שיחקו ביחד כמשפחה גדולה אחת. כשהוחלט באומות המאוחדות על מדינה יהודית בארץ ישראל, פרצה שמחה רבה. כולם מנער עד זקן יצאו לרחובות הראשיים, כשהם שמחים וצוהלים ומרגישים ממש את הרגע ההיסטורי שאחרי אלפיים שנה קמה מדינה יהודית.

חיי הקהילה השתנו האנשים שהיו מאד צמודים ומשפחתיים, החלו להתפשט ולעזוב את שכונת ילדותם. התחליף היה אצל הילדים ללכת לתנועת נוער, שהיוותה מוקד לפעילות חינוכית וחברתית. בית הספר היסודי בו למדתי נקרא "תחכמוני", בו חונכנו לאהבת הארץ, הטבע, האדם והמסורת.

בית ספר תחכמוני: "בית הספר "תחכמוני" בירושלים, הוקם בשנת 1909 ברחוב הרב קוק, ליד רחוב הנביאים, ביוזמתם של משכילים דתיים שביקשו להקנות לבניהם "תורה עם דרך ארץ", ערכי מסורת בשילוב מדע מודרני ורעיונות ציוניים". ( ויקיפדיה).

בית ספר תחכמוני, ברחוב הרב קוק, ירושלים

תמונה 1

לאחר סיום בית ספר תיכון, התגייסתי לצ"הל ולאחר שחרורי התחלתי לעבוד כטכנאי שיניים. במשך 25 שנה, לימדתי כמרצה בכיר במכללת הדסה בירושלים, במקצוע טכנולוגיה דנטלית.

מרי
מרד

טכנולוגיה דנטלית
תורת טכנאות שיניים

בית הספר תחכמוני
"בית הספר "תחכמוני" בירושלים, הוקם בשנת 1909 ברחוב הרב קוק, ליד רחוב הנביאים, ביוזמתם של משכילים דתיים שביקשו להקנות לבניהם "תורה עם דרך ארץ", ערכי מסורת בשילוב מדע מודרני ורעיונות ציוניים. באותה שנה הוקמה גם הגימנסיה העברית רחביה.

”"הרגע ההיסטורי שאחרי אלפיים שנה קמה מדינה יהודית"“