ילדותי באיסטבול

איה וכוכבה, 5.2.2017, בית ספר ניל"י
חג שבועות , איסטבול, 1956

נולדתי באיסטנבול לבית פרחי yildiz farhi, ב-7 ביולי 1940.

את בית הספר היסודי סיימתי בבירינג'י קארמה (אליאנס). לאחר מכן התחלתי את חטיבת הביניים והתיכון במוסבי ליססי musevi lisesi (בני ברית). באמצע השנה האחרונה לפני סיום, נאלצתי לעזוב, כדי לעלות עם משפחתי לישראל (1959). זו הייתה עלייתי השנייה שכן, בזמן היותי תלמידת בית הספר היסודי עליתי לישראל בפעם הראשונה בשנת 1949. אולם בשנת 1951 חזרנו לטורקיה בגלל סבי וסבתי שביקשו את שובנו.

בזמן לימודי ב"בני ברית" היינו כיתה מאוד מגובשת ומאוד הערכנו את מנהל בית הספר מר מ. סונסינו ואת סגל המורים. דבר החקוק בזיכרוני עד היום הוא חבורת תלמידי כיתתי וסגל המורים וביניהם הרב ניסים בכר ז"ל ורוברט הלוי, המורים לעברית וכמו כן גם מר אסיאו, המורה למתמטיקה ואחרים. במקביל ללימודים הנ"ל למדתי והדרכתי ב"מחזיקי תורה" וגם נהגתי לבקר במועדון "אמיקאל".

scanner_img_2017-01-15-09-21-24-tsv-1

כשעלינו לישראל התיישבנו במושבה זיכרון יעקב. התחתנתי עם מרדכי קרוננפלד והקמתי משפחה.

כיום אני אימא לארבע בנות וסבתא לשתיים עשרה נכדים. אנו מתגוררים בזיכרון יעקב.

הזוית האישית

סבתא כוכבה: "אני מאוד נהנית מהפעילות הזאת, ועם התלמידים הצעירים, הם מזכירים לי את הנכדים משלי, שאני מאוד אוהבת."

איה: "אני חושבת שהשעתיים האלה בכל שבוע, חשובות מאוד לשני הצדדים, למבוגרים בתור זמן שבו הם לומדים על ההווה, והתלמידים בתור זמן שהם לומדים על העבר."

"מחזיקי תורה"
חוג בבית הכנסת שבו ילדים למדו עברית ותורה.