ילדותו של סבא שאול דגמי

סבא שאול והנכד רועי שאול
משפחתי המורחבת
תחנות בחיו של סבא

ילדותו של סבי עברה עליו בהרבה מקומות עקב שינוים במצב משפחתי.

סבא רבא וסבתא רבתא של סבא, עלו לארץ מעיראק בשנות ה – 50 והתגוררו בנתניה במחנה עולים, הם גרו שם  באוהלים. סבא נולד בישראל בתאריך 02.07.1951. סבי נולד בבית חולים "הלל יפה" שבחדרה. לאחר לידתו התגורר עם הוריו בנתניה.

שנה לאחר לידתו לקה בשיתוק פוליו בתקופת מגפת הפוליו בארץ ישראל. במהלך השנים עבר ניתוחים בפרקי היד וכתף שמאל בבית החולים "אסף הרופא". את תקופת הגן ובית ספר יסודי התחיל בנתניה.

סבתא רבתא ילדה שבעה ילדים. סבא שאול הוא הילד השני במשפחה. היו להוריו חמישה בנים ושתי בנות. סבתא רבתא חלתה בדיכאון לידה לאחר הלידה חמישית. בעקבות הלקות בבריאותה של סבתא רבתא סבי ואחיו הועברו למשפחות אומנות ומוסדות בתנאי פנימיה. סבא ואחיו הבכור הופנו למשפחה אומנת חרדית בירושלים. שם למדו "בחידר" במשך שנה, עקב אי התאמה למסגרת החרדית, הם הועברו שוב למשפחה מסורתית בירושלים, שם סיים סבא בית ספר יסודי.

לאחר מלחמת ששת הימים בשנת 1967. סבא עבר לרעננה ללמוד בבית ספר תיכון כפר בתיה בתנאי פנימיה. שם למד את מקצועות החקלאות ונגרות. הוא סיים את לימודיו בשנת 1969.

בשנת 1969 סבי החל לעבוד בתשלובת ערד בחברה קבלנית לעבודות חשמל והתגורר בדימונה. בשנת 1970 סבי עבד בחברה קבלנית לבנין כמנהל חשבונות וניהול קבוצת בעלי מקצוע בתחום הבנין בהרצליה עד שנת 1977. בשנת 1975 סבי נישא לסבתא תקווה ובשנת 1976 נולדה אמא שלי.

בשנת 1977 סבי החל לעבוד במס הכנסה – כיום רשות המסים. בשנת 1977 סבא וסבתא רכשו דירה בנתניה והם גרים בה עד היום.

קישור למצגת שלנו: ילדותו של סבא.

הזוית האישית

סבא שאול: חיבור מפרה ומעשיר (תרתי משמע) ביני לבין רועי נכדי, בהנאה מרובה, התקרבות שורשית והתחברות מדור לדור.

הנכד רועי: למדתי על ילדותו של סבי המון בהנאה רבה בענין וסקרנות. היה לי מעשיר וכיף.

חיידר