ילדותו של יצחק הראל בעיר בני מלל במרוקו

העיר בני מלל
בני מלל
יצחק ניהל את בית הדואר בקריית ארבע

הישיבה וכך הורי החליטו להוציא אותי מהישיבה הזו ולקחו אותי ללמוד בלימודי חול בשפה הצרפתית.

סיימתי שמונה שנות לימוד בבית ספר היסודי כשהייתי מדלג כיתות. לאחר מכן המשכתי בישיבה גבוהה עד החתונה בגיל 19. נולדו לי שלוש בנות במרוקו. בשנת  1963 עלינו ארצה וכאן בארץ נולדו לי עוד 3 בנות ושני בנים. מאז עלייתי ארצה עבדתי בדואר ישראל בד בבד. הוצאתי תעודת בגרות.
כך המשכתי בתפקידים שונים עד ניהול בית הדואר בקריית ארבע. שנה אחר עלייתי ארצה התגייסתי לשלושה חודשים של מילואים במקום שירות סדיר ומאז עשיתי מילואים כולל מלחמת ששת הימים ומלחמת הכיפורים.
בגיל 50 יצאתי לפנסיה מוקדמת והצטרפתי לעבודה בחנות עם אשתי, שם עבדתי עד גיל 67. מכרנו את החנות מאז אני לומד בכולל עד היום הזה בגיל 77. בין התקופות עסקתי בהפצת השפה העברית במרוקו בשיעורי ערב לילדים ולמבוגרים.
העשרה
בני מלל: "בני מלל היא עיר הנמצאת במרכז מרוקו למרגלות ההר תאסמיט (2,205 מטרים). לפי מפקד האוכלוסין האחרון שנערך ב-2012, התגוררו בעיר למעלה מ-190,000 תושבים. חומות העיר והקסבה שלה נבנו ב-1688, בתקופת שלטונו של איסמעיל מלך מרוקו, אך רוב מבני העיר הם מודרניים יחסית. היא מהווה מרכז כלכלי חשוב באזור, והתפתחו בה חקלאות, מסחר ותעשייה (תעשיות פטרוכימיות, טקסטיל ועוד)".
תשע"ו, 2016

בני מלל
בני מלל היא עיר הנמצאת במרכז מרוקו למרגלות ההר תאסמיט (2,205 מטרים). לפי מפקד האוכלוסין האחרון שנערך ב-2012, התגוררו בעיר למעלה מ-190,000 תושבים. חומות העיר והקסבה שלה נבנו ב-1688, בתקופת שלטונו של איסמעיל מלך מרוקו, אך רוב מבני העיר הם מודרניים יחסית. היא מהווה מרכז כלכלי חשוב באזור, והתפתחו בה חקלאות, מסחר ותעשייה (תעשיות פטרוכימיות, טקסטיל ועוד).

חיידר
מקום שלומדים בו תורה בגיל קטן