ילדותו של דוד חזון

במפגש הקשר הרב דורי
פעילות כללית של התכנית
סיפור על הילדות, העלייה והקשיים בארץ

סבא נולד בשנת 1948, שמונה ימים לפני יום העצמאות (לא בדקו את תאריך הלידה רק יודעים שיום הולדתו היא שמונה ימים לפני יום העצמאות). סבא נולד בעיראק בעיר הבירה בגדאד ושינה את שמו מחיזאוני לחזון. סבא עלה לארץ בגיל שנה בשנת 1948.

בגיל 9-10 בכיתה ג' סבא גר במעברת תלפיות (אזור קניון הדר). כשסבא היה ילד היו קשיים רבים, המזון שקיבלו היה דל ולא מספק. למרות שסבא התחבר לילדים במעברה מהר, עדיין היו קשיים כמו: למצוא עבודה, מקום נוח למגורים, ללמוד את השפה ועוד. סבא מספר: "כשהייתי קטן הייתי שובב ואמי פחדה שאני אעשה שטויות ולא אצליח בחיים, לכן שלחה אותי לפנימיה מכיתה ג' עד כיתה ח'. בפנימיה למדתי נגינה (גיטרה ומנדולינה) וניגנתי בלהקת הפנימיה "חפץ חיים" ובלהקה זו השמיעו ברדיו. בגיל 16 התחלתי לעבוד במפעל לייצור טקסטיל עד גיל 19. בנובמבר 1965 בגיל 19 התגייסתי לצבא לחיל השריון לפלוגת הסיור 459. כיום הפלוגה התפרקה.

בשנת 1967 פרצה מלחמת ששת הימים בה נלחמתי בגזרת רפיח, העיר הדרומית ביותר ברצועת עזה ומשם עברנו לאל עריש. מאל עריש הייתה נסיעה בטנקים לתעלת סואץ במשך ארבעה ימים ואז התחילה הפסקת האש. במהלך המלחמה נפצעתי כאשר טיל נחת לידי ונפצעתי בכתפי מרסיס."

כיום סבא בן 72, הוא נשוי לאסתר, אבא לשלושה בנים וסבא לעשרה נכדים.

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית נערכה בגימנסיה העברית בירושלים, שנת תש"ף (2020), בהנחיית המורה המוביל אלירן דיין.

מעברת תלפיות
מעברה בדרום ירושלים שהוקמה ב-1948. המעברה מוקמה ממערב לשכונת תלפיות.