ילדותו והתבגרותו של סבא אורי תגר

שנינו עובדים ביחד ונהנים מדברים ומשתפים
סבא אורי יושב על אבן ומצטלם ברקע החוף
סיפור חייו של סבא אורי מההתחלה ועד הסוף

סיפרו של סבא אורי

נולדתי בשנת 1935 בישראל לרבקה ואריה תגר ואח ללורנץ בהפרש של שש שנים (לורנץ יותר גדול). כל חיי גדלתי בתל אבית גרנו בשכונת יד המעביר בשותפות עם עוד משפחת דוד והמשפחות חילקו ביניהן מטבח משותף.

אני הייתי בגן ילדים מספר שניים עד הכניסה לבית הספר. אני למדתי בבית ספר "נס ציונה" בכל צהריים הייתי נפגש עם חברים והיינו משחקים בשוטרים וגנבים פורפה גולות ועוד….

בגיל 12 נכנסתי לתנועת נוער הנקראת "מכונות העולים" במשך השנים נהנתי עד  לפני הגיוס לצבא. יצאתי למספר מחנות עבודה שהתקיימו בחופשות הקיץ באחת מהם שהתקיימה בקיבוץ "איילת השחר" קרתה לי תאונה עם משאית אחרי יום העבודה במטעים כתוצאה מכך שכבתי כחודש וחצי בבית חולים בטבריה בשם "פוריה".

תמונה 1

ואחר כך למדתי "בגימנסיה גאולה" בשלב מסוים החלתי לעבור ללימודים אקסטרניים במגביל ללימודי הנדסת מכונות. כתוצאה מכך גויסתי לצה"ל בתפקיד הייתי בחיל חימוש ואז שירתי התמנתי לנהל מחלקה מכנית. אחרי סיום השרות התבקשתי על ידי צה"ל להמשיך בתפקידי כאזרח עובד צה"ל.

בשנת 1958 התחתנתי עם ריקא יגר ואיתה הבאנו שלושה ילדים עדי אבי ויעל.

בשנת 1960 החלטתי להיות עצמאי ולבנות עסק משלי לשם כך מכרתי את הדירה שרכשנו ועברנו לגור בשכירות ובכסף מהמכירה רכשתי את הציוד הראשוני למפעל. היום לאחר 58 שנה המפעל מעסיק 70 עובדים ועוסק בעיקר בלוקיי אווירונים ובני אבי, מנהל אותו כאשר אני מופיע פעמיים בשבוע.

כיום יש לי חמישה נכדים בין הגילאים 3-28 שמותיהם של הנכדים: רני, מאי, רוי,יובל וניר.

שנינו נהנו לעבוד אחד עם השני ולהיות יותר זמן ביחד.