טובה דרורי מנהלת בכירה בבנק דיסקונט

סבתא טובה ואורי במהלך תיעוד הסיפור.
ילדות מאושרת בתל אביב של פעם

שמי אורי גבירץ אני משתתף עם טובה בתכנית הקשר הרב דורי. סבתא טובה נולדה בתל אביב בשנת 1942.

סבתא מספרת:

"אני נולדתי למשפחת בכר לאמי קראו זהבה לורה היא הגיעה ארצה מסלוניקי בשנת 1934.

אבי הגיעה ארצה מאיסטנבול בשנת 1933. אבי ואמי התחתנו בפברואר 1942. אחותי נולדה בשנת 1948, שמה רחל. בילדותי המנדט הבריטי שלט בארץ, אני זוכרת את השכנות הטובה שהייתה בנווה צדק שהתבטאה בעיקר בטוב ליבם ופתיחותם של התושבים אחד לשני. למרות ששכולם הגיעו מתרבויות שונות והרגלים ומנהגים שונים הייתה עזרה הדדית.

בנערותי הייתי מדריכה בתנועת הנוער הצופים. זכור לי שהייתי באירוע קום המדינה. יש לציין שעד היום לא נתקלתי ביחס דומה בשום חברה אחרת. אני למדתי בבית הספר לבנות יחיאלי, שלמדו בו רק בנות ועד היום יש לי חברות מנווה צדק שאני מכירה אותם מכיתה א'.

סבתי, טובה בילדותה

תמונה 1

תושבי השכונה היו במצב כלכלי לא טוב ולמרות זאת הם היו מאוד מעורבים בכל אירוע שהתרחש בשכונה והם נדיבים ואדיבים. ילדותי הייתה מאוד מאושרת בגלל החברה והחברותא שהתקיימה בנווה צדק ובזכות הורי האהובים.

בגיל 17 עברתי לגור בעיר חולון ועבדתי בעיריית תל אביב. שנתיים ולאחר מכן עברתי לעבוד בבנק דיסקונט ושם עבדתי בתור מנהלת סניף עסקי הכי גדול בארץ עבדתי 43 שנים בבנק

אורי גבירץ מביא את סיפורה של סבתא טובה דרורי.

נווה צדק