ילדותה של סבתא דורית חגי (קוצ'ר)

פעילות הקשר הרב דורי בבית הספר המשתלה
מפגש הקשר הרב דורי בבית הספר המשתלה
גם סבתא דורית הייתה פעם ילדה

סיפור הילדות שלי

אני זוכרת ילדות בתוך פרדסים – מה שהיום הקומפלקס של איכילוב. היינו משחקים בעיקר ברחוב: משחקי תופסת, קלאס, מחבואים או אדוני המלך. בשבע בערב ההורים היו צועקים לנו ברחוב לחזור הביתה לארוחת ערב. לא הייתה אז טלויזיה ולא היו מחשבים או טלפונים – לא טלפון רגיל וכמובן שלא אלחוטי. אז הזמן עבר בקריאת ספרים ובמשחקים ברחוב. בנינו בוידם על עץ שהיה בפרדס שליד והיינו עושים הרבה קומזיצים עם קרטושקס באש האמהות היו בבית – לא עבדו כמו היום – והארוחות היו תמיד סביב לשולחן עם כל המשפחה, ואסור היה לקום מהשולחן לפני שכולם סיימו את הארוחה. הבתים היו תמיד פתוחים ולא נעולים והיינו הולכים לחברים ופשוט פותחים את הדלת ונכנסים. למדתי לנגן על פסנתר אבל את האימונים הייתי עושה אצל חברות שהיה להן פס נתר – כי פסנתר היה מאד יקר ולא היה לנו בבית. כשיום אחד הורי החליטו שיקנו לי פסנתר – הודעתי להם שאני בכלל לא אוהבת לנגן על פסנתר ושאני מפסיקה ללמוד. הייתה לי חברה בשם מובית והיינו עושות ביחד כל מיני יצירות כגון סבון חדש משאריות של סבונים, בתים מקרטון ועוד… קראנו ליצירות פרנקסים והכל היה סודי מאוד

היינו נוסעים בשבתות למשפחה בירושלים או בגן שמואל, ועושים פיקניק בחיק הטבע. במהלך השבוע היינו נוסעים לדודתי בצהלה ואז הנסיעה מביתנו ברחוב התאנה לצהלה הייתה ארוכה שלא כמו היום. תמיד גידלתי חתולים שהיו אוהבים להתפנק על הכורסאות בבית, ושמחתי במיוחד כשהיו נולדים גורים קטנים. גידלנו גם כלבים – פוקי, גורי ועוד אחרים. בתקופות של מלחמה אבא היה חופר שוחה בגינה והיינו נכנסים לתוכה כשהיו אזעקות. היינו מכסים את החלונות בבריסטולים שחורים שלא יראו את האור מבחוץ. בית הספר “בר כוכבא” היה ממש מאחורי גדר ביתי וחבריי היו עוברים מעבר לגדר החי, ישר מבית הספר לנדנדה בחצר ביתי. כשגדלתי למדתי בגימנסיה הרצליה ולאחר מכן התגיסתי לצה”ל. שם הייתי במדור סיפרות מקצועית.

עם סיום פרק זה למדתי תולדות האומנות באוניברסיטת ירושלים. באותה התקופה הכרתי את בעלי אריה חגי, שבאותה תקופה עבד כמפיק בטלויזיה הלימודית. התחתנו בשנת 1972 בחצר בית הורי ברחוב התאנה בתל אביב.

ליה ארזי תיעדה את סיפור ילדותה של סבתא דורית חגי, במסגרת תכנית הקשר הרב דורי.

צהלה
צהלה היא שכונה בצפון-מזרח תל אביב-יפו, על גבול רמת השרון. השכונה, שהוקמה בשנת 1951,נועדה לאכלס אנשי צבא וביטחון, ולכן נקראה על שם צה"ל. בשכונה כ-500 בתים, רובם בתים חד משפחתיים ומיעוטם בתים דו-משפחתיים. מבנה רחובותיה העקלתוני - כל הרחובות מובילים בחזרה לרח' צה"ל, הרחוב הראשי, ששני קצותיו נועדו להיות שערי השכונה. ויקיפדיה

”גידלנו גם כלבים - פוקי, גורי ועוד אחרים....“