ילדותה המאושרת של סבתא טובי

שחר וסבתא טובי
אוסף מפיות של סבתא טובי

ילדותה המאושרת של סבתא טובי:

שמי טובי, נולדתי בעיר חדרה בשנת 195,  הורי שעלו מהונגריה לאחר השואה הכירו בארץ ונישאו.                 אני הבכורה מבין אחיי וכשהם נולדו שמחתי מאוד, אהבתי לעזור לאימי, לטפל בהם ולהיות איתם.                                                                                                                                                                         אני זוכרת את התקופה שגרנו בצריף קטן שבו השירותים והמקלחת היו בחצר. בגיל 6 משפחתי ואני עברנו לבית אליעזר.

הייתי ילדה די שובבה שאוהבת לשחק, גולות, קלאס, מחניים, לקפוץ בחבל, גומי וכ"ו, אהבתי מאוד לקרוא והייתי מחליפה ספרים בספריה שבזמנו הייתה ממוקמת בגן קפלן. .                                                                     האזנתי הרבה לתכניות ברדיו (אז לא הייתה טלוויזיה) אהבתי גם לאסוף מפיות מיוחדות, מעטפות עם מכתבים ובולים, לצייר ובכל רגע פנאי העסקתי את עצמי. היו לי הרבה חברים וחברות.
כל שנה היו חוגגים לי יום הולדת בחיק המשפחה עם הרבה אהבה ומתנות, הכי אהבתי לקבל ספרים.                                                                                                                                                                    בתור ילדה לא כל כך אהבתי לאכול אוכל מבושל והעדפתי לאכול כריכים.

באותה תקופה לא היו נוהגים לחגוג בת מצווה אבל אני זוכרת שקנו לי אופנים אדומות והייתי מאוד מאושרת.

קלאס