יוסף שבתאי על תרומה מיוחדת במינה

סבא ואני
קבלה על תרומה לבניית מסגד ע"י סבא רבא שלי
תרומה לבנית מסגד ע"י סבא רבא שלי

שמי יוסף שבתאי, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי, יחד עם נכדי, איליה שבתאי. ברצוני לספר סיפור על אבי:

אבי ז״ל היה תעשיין של מוצרי בטון, והעסיק קבוצה של פועלים מבית לאהיה בצפון הרצועה (רצועת עזה). במהלך העשור האחרון לפעילות, עסק מפעל הבלוקים שלו לבנייה בפתח תקוה. לפני 47 שנים תרם אבי 50 לירות לבניית מסגד בבית לאהיה בצפון רצועת עזה. תמונת הקבלה מצורפת:

תמונה 1

זה היה הרבה לפני שנשיא מצרים, אנואר סאדאת, הגיע לארץ בפתיחת תהליך השלום עם מצרים. והיום, אחרי סבבים כה רבים של מבצעים ושיגורים וחיסולים וסיכולים וצבעים אדומים, נראה שפעם היה שקט יותר.

ביקרתי איתו פעם בבית לאהיה בעת שיצקו את אבן הפינה למיסגד. אני תמה מה עלה בגורלו של המבנה. אתם חושבים שאם אני מציג את המסמך אני יכול לבקר שם? אולי השלום יפרוץ…

סרטון תיעוד של סבי, אודות אביו (סבא רבא של איליה)

איליה: הייתי רוצה לאחל לסבי שישראל תחזור להיות בשלום עם עזה כמו שהייתה פעם.

תמה
התפלא, השתומם. (מילוג)

מסגד
מסגד (ערבית: مسجد) הוא בית תפילה של מאמינים מוסלמים. במסגד המוסלמים מתפללים בציבור ושומעים דרשות ביום שישי – היום הקדוש למוסלמים. בשעת התפילה פונים המתפללים לכיוון העיר מכה, העיר הקדושה ביותר לאסלאם. המסגד משמש גם לצרכים קהילתיים שונים. (ויקיפדיה)

”אחרי סבבים כה רבים של מבצעים ושיגורים וחיסולים וסיכולים וצבעים אדומים, נראה שפעם היה שקט יותר“