יום שנגמר בנס

תמונה שלי ושל סבתא שלי לפני שעשר שנים
תמונה של סבתא שלי מלפני כחמש שנים
הקמת מדינת ישראל

סבתא זהבה רז משתתפת איתי בתכנית הקשר הרב דורי. אני מביא את סיפורה המעניין של סבתא

הקמת מדינת ישראל הייתה כרוכה בקשיים רבים ובניסיונות פגיעה ממושכים מצד הערבים אשר היו בארץ וסירבו לקבל ולהכיר בהכרזת האו"ם על הקמת המדינה.

סבתא שלי זהבה

תמונה 1

סבתא זהבה מספרת מסיפורי אמה על התלאות שעברו מיידי הערבים. סיפור אחד מיוחד זכור לסבתא שלי שסיפרה שהנשים היהודיות היו נוהגות לעלות בעיר חיפה על גג ביתן על מנת לתלות כביסה. אימא של סבתא שלי עלתה יום אחד לגג ביתה לתלות כביסה כאשר היא בהריון בחודש בתשיעי עם האח הבכור של סבתא שלי. בעודה תולה את הכביסה שרק כדור של קליע בין שערותיה בהחטיאו בנס את מצחה. סבתא רבתא נבהלה מאוד וירדה לתוך ביתה ולא נפגעה כלל, אבל היא  מייד סיפרה לסבא רבא שלי את שאירע. סבא רבא שלי היה חובש בגדוד הלוחמים היהודים והם הפיצו באזור והזהירו את כל התושבים היהודים מפני הצלפים הערבים שחיכו להזדמנות לצלוף ולהרוג יהודים ללא רחם וללא מצפון שמדובר באשה בהריון.

חוויתי כיף גדול לשמוע סיפור מעניין של סבתא שלי.

אני וסבתא הקשר הרב דורי שלנו