יום הכרזת המדינה

אורי הוא כנכד לי
אני ובעלי אח של סבא של אורי
גדלתי בירושלים בזמן הקמת המדינה

שמי עליזה מגן, אני דודה של אימא של אורי דגן ומתייחסת אל אורי כמו נכד. אני משתתפת יחד עמו בתכנית הקשר הרב דורי. נולדתי בירושלים בשנת 1937 בשנים שלפני קום המדינה וחוויתי את יום ההכרזה, אותו אני זוכרת עד היום ואני רוצה לשתף אתכם בחוויה זו שנצרבה בי; אני זוכרת את הקמת המדינה, הייתי ילדה בת 11. זה היה יום מרגש ברמות גבוהות. באופן ספונטני אנשים יצאו לרחובות ורקדו במעגלים ברחבי העיר, ההורים והילדים יצאו בנפרד. התחושה הייתה ייחודית.

בביתנו לא היינו משפחה דתיה במיוחד והחגים לא היו משמעותיים במיוחד. סבא שלי היה יהודי מאמין (דתי מתון) ועבורו העלייה ארצה וסיום חייו בירושלים היו בעלי חשיבות ומרגשים במיוחד.

בתום שירותי הצבאי מכר שלי שידע שמחפשים יודעי שפות זרות, וידע על שליטתי הטובה מאוד בשפה הגרמנית (דבר שהיה די נדיר בשנים האלו), המליץ עליי לעבודה במערכת הביטחון. למעשה מנקודה זו ועד סיום עבודתי שירתי בתפקידים מגוונים במערכת.

הזוית האישית

עליזה: היה לנו מפגש מעניין ויותר עמוק מן הקשר השוטף והיום יומי עם אורי. אני מאחלת לאורי שיגדל ויהיה לגבר מעניין ותורם לחברה שבה הוא חי ולמדינה.

אורי: היה מפגש מעניין ומרתק היה לי ממש כיף לעבוד עם עליזה. אני מאחל לעליזה שתמשיך להיות כמו שהיא – חכמה וטובה.

הכרעה
1. קְבִיעָה לטובת אחד הצדדים בויכוח, מחלוקת, משפט וכד'; פְּסִיקָה. 2.זכייה בקרב, מאבק, תחרות וכד'; ניצחון. (מילוג)

”ביום הכרזת המדינה פרצה שמחה ספונטנית“