טניה גוסטמן עלתה מקזחסטן – היא לבדה בארץ

טניה יחד עם דניאל ודניאל
סיום הקשר הרב דורי
העליה מקזחסטן

טניה נולדה בשנת 1925 בקזחסטן.

באותה תקופה הייתה מלחמה, היה רעב מאוד גדול וקושי להשיג אוכל. טניה עבדה באריגת בגדים לחיילים, היא אינה מתגעגעת לאותה תקופה. טניה עלתה לארץ עם בעלה בשנת 1993 בגיל 69. אין לה ילדים, משפחתה נשארה בקזחסטן.

היא עלתה לארץ עם בעלה, לאחר ארבע שנים בעלה נפטר היא נשארה לבד בארץ. אין  לה אף קרוב משפחה בארץ. היה לה קשה ללמוד את השפה החדשה, מדינה חדשה, בית חדש, אך היא הכירה המון חברים ומאוד נהנית איתם. היא אינה מתגעגעת לארצה. ציטוט מתוך דבריה:  "לא פחדתי לעלות ארצה עליתי לארץ בראש מורם ברצון רב ובשמחה גדולה"

טטיאנה מספרת: "כשעליתי לארץ התגוררתי בנתניה. מנתניה ועברתי למגדל העמק. אני כבר 15 שנים במגדל העמק. היה לי  קשה להתרגל לארץ." לבסוף התרגלה. כיום יש לה המון חברים ואנשים שהיא מכירה מארצה הקודמת.

הזוית האישית

דניאל ודניאל: זו הייתה חוויה נפלאה לשמוע מהאזרחים הותיקים את הסיפורים ואת מה שהם עברו, איך היה פעם? היה קשה לשמוע את כל הצער של טניהוהיה נעים לשמוע על השמחה שלה על הרגעים הכי מרגשים בסיפור.

דניאל ודניאל עם טניה בקשר הרב דורי

קזחסטן