עלינא אנדורן ילידת קיבוץ גבעת השלושה

קיבוץ גבעת השלושה בו נולדתי
בית רבקה בית חולים שיקומי בו עבדתי
סיפורה של עלינא אנדורן

קצת עליי

אני עלינא אנדורן, אני גרה ברמת השרון, ילידת קיבוץ גבעת השלושה, גדלתי ולמדתי בקיבוץ. עם סיום הלימודים התגייסתי לצבא לבית הספר לאחיות בתל-השומר. בתפקיד הבא בשרות הצבאי שלי היה אחראית על מרפאה בגדוד 52 בחטיבה 7. בהמשך הייתי אחות בקיבוץ אייל, שהיה קיבוץ צעיר ליד קילקליה. התחתנתי בקיבוץ ונולדו לי שתי בנות. נסענו לשליחות מטעם העבודה של בעלי לטהראן לשלוש שנים.

כשחזרנו לארץ מטהראן, למדתי עבודה סוציאלית והתחלתי לעבוד במשרד הביטחון עם משפחות שכולות ונכי צה"ל. בשנת 1980, נסענו שוב  ללונדון, לארבע שנים, לשליחות מטעם המועצה לשיווק פרי הדר. לאחר מכן חזרנו לארץ. בארץ נולד בני הרביעי. המשכתי בלימודי ועשיתי תואר שני בעבודה סוציאלית והדרכתי באוניברסיטה. בשנת 1999 נסענו ללונדון עם בני הקטן שם שהיינו עד לשנת 2002.

כשחזרנו, המשכתי לעבוד במשרד הבטחון עד יציאתי לפנסיה. לאחר פרישתי ממשרד הבטחון, עבדתי בבית רבקה, בית חולים שיקומי לקשישים ומשען. כיום אני עובדת במחלקה סיעודית כעובדת סוציאלית בבית אבות עירוני ברמת-גן, מלווה בארבעה ילדים ותשעה נכדים.

ליל הסדר בקיבוץ גבעת השלושה

בחרתי לספר על חווית ילדות של חגיגת ליל הסדר בקיבוץ גבעת השלושה. האביב הגיע, שמחה וששון לילדים, מחליפים מזרונים, מחליפים את מזרוני הקש בקש חדש. לאחר מכן, מקבלים בגדי חג, חולצה לבנה, חצאית כחולה ונעליים חדשות. לכל ילדי הקיבוץ היו את אותם הבגדים, בשביל שנוכל להופיע עם המקהלה בבגדים חגיגיים. נעליים היו מקבלים פעם בשנתיים, בשנה הראשונה הנעליים היו גדולות, ובשנה השנייה היו חותכים פתח לאצבעות, כי הם היו קטנות. לקראת השעה ארבע אחרי הצהריים, היינו מתאספים הילדים, הצעירים והצעירות, לחגיגת הבאת העומר. הייתה חלקת תבואה, שהכינו לקראת פסח.

הזוית האישית

עלינא אנדורן ילידת קיבוץ גבעת השלושה, מספרת לשירי קרני על ילדותה בקיבוץ. הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי.

גבעת השלושה
גִּבְעַת הַשְּׁלֹוֹשָׁה (הַשְּׁלֹשָׁה), קיבוץ המשתייך לתנועה הקיבוצית, ממוקם כארבעה קילומטר מזרחית לפתח תקווה, ליד מקורות נחל הירקון. הקיבוץ נקרא על שם שלושה מפועלי פתח תקווה - מנחם גרויליך, שמואל שטרייפלר ואייזיק מרינג - אשר הואשמו במהלך מלחמת העולם הראשונה בריגול, נשלחו על ידי השלטון העות'מאני לכלא דמשק, עונו ומתו שם בשנת 1917. אנדרטה לזכרם נמצאת בקיבוץ עינת. ויקיפדיה

בית רבקה - בית חולים שיקומי
בית רבקה הוא בית חולים שיקומי-גריאטרי, שהוקם בפתח תקווה בשנת 1956 ביוזמתו של פנחס רשיש.