טייס מסוק קרב, עורך דין בכיר ומתנדב פעיל

בן, שחר ואיתי - מפיקי הסרט
איך משלבים הכל יחד?

טייס מסוק קרב, עורך דין בכיר ומתנדב פעיל – איך משלבים הכל יחד?

טל עצמון נשוי ואב ל-3 בנות. גר בשוהם קרוב ל- 15 שנה.

שירת כטייס בחיל האוויר במשך 30 שנה בתפקיד טייס מסוק קרב מסוג קוברה.

היה חניך בתנועת הצופים ובמקור תכנן ללכת לנח"ל. במקום ללכת לנח"ל כמו כל חבריו למחזור, הלך למבדקים לקורס טייס, עבר את הגיבוש, ומאוד התלהב מהטיסה. סיים את קורס הטייס במגמת מסוקי קרב. ושירת בטייסת הקוברה בחיל האוויר. במהלך שירותו הצבאי צבר 3,500 שעות טיסה.

במסגרת תפקידיו הרבים שירת כמדריך בקורס טייס וכיהן כמפקד גף מבצעים בטייסת. במשך 3 שנים כיהן ראש מדור במטה חיל האוויר ובמקביל לשירותו הצבאי למד לימודי משפטים וסיים את התואר כעורך דין.

בשנת 1984 השתחרר מהצבא והחל לעבוד כעו"ד בתחילת דרכו כמתמחה ובמהלך השנים התקדם עד לתפקיד של שותף בכיר במשרד גולדפרב זליגמן בתפקיד ראש מחלקת מיסים ותגמול עובדים וחבר הוועדה האקזקוטיבית של המשרד. טל עצמון מייעץ בנושאי מיסוי ישראליים ובינלאומיים סבוכים במגוון רחב של עסקאות מקומיות וזר

ות, ביניהן רכישות ומיזוגים בארץ ובחו"ל, השקעות בחברות, ארגון מחדש של תאגידים, הנפקות לציבור והקצאות פרטיות, אגרות חוב ומוצרים פיננסיים אחרים.

במקביל לעבודתו כעורך דין המשיך לשרת כמילואימניק בטייסת בתפקיד בכיר של מוביל רביעייה במשך תקופה של 20 שנה, עד לסגירת הטייסת.

טל היה שותף למבצעים קרביים רבים ומורכבים.

תמונה 1

לדבריו אין ספק שלהיות טייס בחיל האוויר מוסיף המון בתור בן אדם וגם כעו"ד. הניסיון הרב שצבר בחיל האוויר לימד אותו לקבל החלטות בזמן אמיתי ולהתמודד עם לחצים בזמן אמת, אין ספק שניסיון זה סייע לו רבות להתנהל עם בני אדם בהצלחה רבה בכל תחומי החיים.

תמונה 2

היום במקביל לעבודתו כעו"ד מתנדב טל עצמון בעמותת "יד משהם" כבר קרוב ל- 15 שנה. במסגרת התנדבות זו מסייע טל בחלוקת מזון למשפחות נזקקות בלוד והסביבה בימי שישי. טל משמש גם כחבר בוועד העמותה ותורם רבות מניסיונו האישי. ההתנדבות ב"יד משוהם" חשובה מאוד ומשמעותית בחייו ולכן הוא מקפיד לבצע זאת בהתמדה. בשנת 2006 הוענק לו התואר "מתנדב מצטיין" מטעם המועצה המקומית שוהם, ואף נבחר להדליק את משואת המתנדבים בישוב בערב יום העצמאות.

תמונה 3

בשנת 2015 התחיל לראשונה פרוייקט "הם משלנו" בתיכון שוהם. במסגרת תכנית "הקשר הרב דורי", בשיתוף מגמת הקולנוע בכיתה י' הפיקו התלמידים סרטים על אישים מעוררי השראה המתגוררים בשוהם.

מפיקי הסרט הינם: בן צביאלי, שחר מיכאל ואיתי אברהמוף.

במקביל ערכו תלמידי המגמה סרט קצר המתעד את התהליך שעברו התלמידים במסגרת הפרוייקט "הם משלנו"

קישור לסרט – הם משלנו- דוקו תיכון שוהם 2015

תשע"ה – 2015

מסק"ר
מסק"ר הינו מסוק קרב. חיל אויר משתמש במסוקי קוברה (צפע) ואפצי (פתן ושרף) לצורך תקיפת מטרות מגובה נמוך, ולביצוע סיכולים ממוקדים

”להיות טייס בחיל האוויר מוסיף המון כבן אדם, כעורך דין ובכל תחום שהוא“