טיול בנגב

תמונה של סבתא שלי חסיה
יד אליהו, תל אביב מקום הולדתה של סבתי
יצאתי לטיול חשוב מאוד בנגב וגילינו פרטים חדשים על הרומאים

שמי גלי, אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתא שלי חסיה כהן, שמאוד אוהבת לטייל. סבתי ילידת תל אביב משנת 1943 לבית משפחת אשרוב. סבתי ספרה לי על חוויה מהטיול בנגב.

סבתא מספרת:

ביום שישי האחרון 22.2.18 יצאתי לטיול מאוד חשוב בנגב הלכנו עם פרופסור, ארכאולוג. הלכנו בדרכים רומיות עתיקות בנות 2000 שנים. היינו קבוצה של 60 איש, 45 מהם היו ש"ש לפני צבא מבתי ספר שדה עין גדי, חצבה, שדה בוקר ואנחנו היינו 15 אנשים מבוגרים אוהבי טבע וטיולים.

בדרך הזאת היה קטע אחד חסר, הרומאים שבנו את הדרך שמו כל קילומטר וחצי עמוד אבן שגובהו היה 2 מטרים, כדי לסמן את הדרך לשיירות הגמלים שהובילו חומרי מרפא ובשמים עד לנמל בעזה. קטע אחד היה חסר לא מצאו אבני מיל מזה חמישים שנה.

ואנחנו הלכנו לחפש את הקטע החסר. במהלך הלילה התחיל לרדת גשם והיו זרימות של מים בנחלים, הלכנו שלוש שעות בגשם, וכשפסק התפרסנו על שטח גדול וגילינו שש תחנות חדשות שלא היו ידועות למדע עם אבני מיל. ובעצם בגילוי הזה השלמנו את הקטע שהיה חסר בדרך הרומית מלפני 2000 שנה.

זה היה מרגש ומאוד מיוחד.

גלי: משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתא שלי חסיה כהן.