טוב לחיות בעד ארצנו נפטרה ביא באדר

אריאל וסבתא יהודית
חמדה קונורטי ביום חתונתה
סיפור חייה של גרסיה קונורטי היא חמדה סטורין

גרסיה קונורטי נולדה ב- 5.5.1928 בעיר פלובדיב שבבולגריה, בת למשפחת קונורטי שהתגוררה בפלובדיב דורות רבים, ב"קורטיג'ו" חצר. בחצר התגוררו שלושה דורות של המשפחה המורחבת.

גרסיה בת לשרה לבית ורסנו ויצחק קונורטי, לשרה ויצחק נולדו ארבעה ילדים, יהושוע, בינימין, מורדכי וגרסיה.

ב-1930 פרצה בפלובדיב מגפת טיפוס וכל מי שחלה הושם בהסגר. הבן הבכור יהושוע חלה בטיפוס ואימו שרה לא הסכימה להיפרד ממנו והצטרפה להסגר, ושניהם נפטרו.

ב-1932 נישא יצחק קונורטי בשנית למתי וב-1933 נולדה זהבה.

בסוף שנת 1933 עלו ארצה משפחת קונורטי המורחבת, הם התמקמו בשכונת "שפירא" שבתל אביב ושמה של גרסיה שונה לחמדה. חמדה למדה בבית ספר יסודי בתל אביב המצב הכלכלי היה בכי רע ולקראת סיום בית הספר היסודי במקביל ללימודים החלה חמדה לעבוד במפעל ליצור נעליים.

בגיל 14 החליטה חמדה לעבור להתחנך בקיבוץ היא עברה להתגורר בקיבוץ תל יוסף כילדת חוץ. בגיל 16 חמדה הצטרפה להכשרה של הפלמ"ח וגויסה, חמדה שירתה בחטיבת הראל והשתתפה בליווי שיירות לירושלים הנצורה.

עם תום מלחמת השחרור חמדה חזרה להתגורר בתל אביב. בתל אביב הכירה את ישראל סטורין שהשתחרר משירות של שלוש שנים בצבא הבריטי.

ישראל יליד 1924. ישראל נולד בתל אביב, בן לבלה בת למשפחת יעקובובסקי ילידת לוג' שבפולין. בלה עלתה לישראל בעלייה שנייה. שם אביו של ישראל יהודה לייב סטרונינג. חמדה וישראל נישאו ב- 4.3.1950 בתל אביב.

בתקופה זו הייתה מגמת התיישבות מן העיר אל הכפר. חמדה וישראל הצטרפו לגרעין שהקים את מושב משמרת שבשרון. שבעה זוגות צעירים גרו בצריף אחד שגגו היה ברזנט ורצפתו אדמת חמרה, הצריף חולק על ידי סדינים. את ההכשרה החקלאית הם קיבלו במושבים סמוכים ותיקים יותר, הם עבדו קשה וחיו בתנאים קשים, אך הם היו חרוצים וחדורי רוח ציונית.

ב-4.3.1951 נולדה ביתם הבכורה שרה והם עברו להתגורר בבית הקבע שלהם שנבנה על ידי הסוכנות היהודית, הבית הכיל שני חדרי מגורים בלבד. השירותים היו במבנה פח במרחק 50 מטר מהבית ואת המטבח שעשוי מפח בנה אבי.

בקצה חלקת האדמה של המשק על הגבעה הייתה בריכת מים שסביבה היו עצי אקליפטוס ושמורת פרחי בר. כשהמשפחה עברה למבנה הקבע הביאה חמדה טובת הלב את אביה יצחק קונורטי להתגורר איתם בביתם הקטן. יצחק היה הסנדלר של המושב איש פשוט בעל חוכמת חיים אדירה, הוא עזר במשק ובגידול הבנות

ב- 27.7.1953 נולדתי אני, יהודית, ששמי על שם סבי יהודה לייב סטרונין שנולד ב-1860 בעיר דבינסק שברוסיה הלבנה. משפחת סטורין הקימה משק שכלל ארבע פרות, לול עופות מטילות, שטחי גידול ירקות וחלקת פרדס. ישראל שהיה חשמלאי במקצועו עבד מחוץ למשק וכל עול המשק היה על כתפי חמדה החרוצה.

ב- 15.12.1958 נולדה ביתם השלישית, אורית. חמדה הייתה אישה חמה וחזקה, אישה רחבת לב, חרוצה, בעלת חוש הומור ורצון עז להתקדם בחייה. היא אהבה לקרוא ספרים, לראות סרטים והצגות וליהנות מהחיים. חמדה ריכזה סביבה חברים לתרבות ובידור וגם לעזרה למוסדות כמו ארגון אימהות עובדות, ואקים.

המצב הכלכלי אילץ את המשפחה למקור את המשק אשר במשמרת ובשנת 1971 עברה המשפחה להתגורר בכפר סבא.

ישראל נפטר בכ'ט בכסלו תשנ"ה 1994.

חמדה נפטרה בי'א באדר תשנ"ו 1996.

ושניהם קבורים בבית הקברות שבמושב עין ורד.

"יהי זכרם ברוך"

אילן היוחסין של משפחת רסיס

גרעין מושב משמרת
מושב משמרת הוקם בשנת 1948 על ידי קבוצת גרעין של תנועת המושבים, אשר הוקם בשנת 1946, אשר הורכב מיוצאי הצבא הבריטי אשר במהלך שרותם הצבאי פעלו כעובדי נמל במדינות צפון אפריקה. 30 הבתים הראשונים אשר הוקמו במושב, הוקמו על ידי קבוצת גרעין זו, אשר בחרו להקים בית במרכז הארץ על ידי בניית בית במושב חקלאי פעיל.

”ישראל שהיה חשמלאי במקצועו עבד מחוץ למשק וכל עול המשק היה על כתפי חמדה החרוצה.“