טבעת "פוס דם"

רחל ודולב במפגש הראשון
הטבעת "פוס דם"
טבעת הפוס דם (טבעת דם בעברית) סגולה לשמירה על ההריון

גלגולה של טבעת "פוס דם "
כשהייתי בת 21 נשואה עם שלוש בנות, גרנו בפרדס כץ בקרבתה של סבתא רבתא.
יום אחד לאחר שסבתא רבתא הלכה לעולמה התבקשתי לעזור בפינוי החפצים שבדירתה. מצאתי בין הבגדים ארגז קטן ובו מיני חפצים, בתוך הארגז מצאתי גם טבעת פשוטה עשויה מכסף ואבן אדומה במרכזה .
הטבעת הקסימה אותי החזקתי אותה בידי והרגשתי שיש בה משהו מיוחד.

הבנתי שטבעת זו יקרת ערך .
לקחתי את הטבעת ושמרתי אותה כדי להראות אותה לאמי , אמי אמרה לי שטבעת זו קוראים לה " פוס דם" שהטבעת זכורה לה מסבתא שלה בעירק שעברה בירושה מסבתא של אמא שלה. "פוס דם " בערבית זה אבן דם ככה אמא אמרה לי לטבעת זו סגולה ויש בה כוחות לאישה בהיריון להיות בשמירת הריון. אישה בהיריון עונדת את הטבעת ומביטה עליה מדי פעם וכך ההיריון נשמר.
אמי אמרה לי שטבעת זו שווה המון וצריך לשמור עליה מאוד. משמעות הטבעת: בעירק היו משכירים את הטבעת לנשים הסובלות מהיריון משובש אך ורק לאחר שנתנו פיקדון של כסף או זהב. אני בעצמי ראיתי כיצד טבעת  זו עזרה להרבה נשים שסבלו בהריון שלהם ושמעו שיש בידי טבעת זו ובקשו אותה לזמן ההיריון , כולן ילדו בזמן ילדים בריאים .
יום אחד הייתי באירוע ופגשתי שם את גיסתה של אחותי והיא סיפרה לי שהבת שלה נולדה בזכות הטבעת  שנתת לי והיא הודתה לי מאוד.
סיפור נוסף ומיוחד בטבעת זו שנשים נקשרות עליה בזמן ההיריון לכן קשה להם להחזיר אותה ולפעמים ניתן ללחוץ כדי להחזיר אותה אליי למשמר .
את הטבעת אשמור והעביר במסורת למשפחתי והיא תישאר עוד דורות רבים.
רחל שאשא, תשע"ה