חפצים ושורשים

סבתא עירית ותמר, במפגש תכנית הקשר הרב דורי
החנוכייה עליה עירית מספרת
כל מה שקשור למשפחה אהוב עליי מאוד.

שמי עירית חלוץ, נולדתי בחיפה וכיום, אני מתגוררת עם בעלי דן, בתל אביב.

אני סבתא לחמישה נכדים, ובחרתי לספר לנכדתי תמר את סיפור אהבתי לחפצים, שהשאירו בי חותם.

קשה לי להתמקד בדבר אחד שאני אוהבת, כי כל מה שקשור ליופי, שיש בו נגיעה לאומנות, כל מה שמועיל לאדם, כל מה שאנושי שקשור לבני אדם, כל מה שקשור למשפחה – אהוב עליי מאוד.

בביתי אוסף של כלים, שהולך אחורנית שבעה דורות. לכל כלי סיפור היסטורי. אם אכתוב את כל הסיפורים הללו יהיה זה סיפור חיי.

אני בוחרת לספר את סיפורה של חנוכית כסף, חנוכיה שמאירים בה בחנוכה בעזרת שמן ופתילים.

בגב החנוכיה חרוט שנת הייצור שלה: 1735.

חנוכיה זו, כך סיפרה לי סבתי חנה ברגר, הייתה בביתו של סבא של סבא שלי. שמו של סבא שלי היה דוקטור יוסף ברגר. החנוכיה הועברה במשפחה מדור לדור, עשתה את דרכה מליטא הרחוקה עד לארץ ישראל והגיעה לישראל עם סבא וסבתא שלי, דוקטור יוסף וחנה ברגר, בשנת 1932.

היום, חנוכייה זו מצויה בביתי. היא יקרה לי מאוד וכשאני חושבת היכן היא תהיה בעתיד – מי משלושת ילדיי האהובים מאוד, ידע את סיפורה וישמור עליה ויעביר אותה לדורות הבאים – אינני יודעת.

הזוית האישית

סבתא:  המפגשים האלו גרמו לי לעוד שעות איכות עם הנכדה שלי. הרגשתי שזה חיזק את הקשר שלי עם הנכדה שלי. דרך החנוכיה סיפרתי לנכדתי את ההיסטוריה של המשפחה שלי.

תמר:  המפגשים האלו גרמו לי לשמחה ולמפגשים רבים יותר עם סבתא שלי, לחיבור יותר חזק בינינו ולהנאה רבה עם סבתי.

"בונבון"
כינוי לסוכריה