חנה בן שפר – ילידת תל אביב

סמל בית הספר
הספריה העירונית כפר סבא
סבתו של בעז בן שפר נזכרת בילדותה

שמי חנה בן שפר, אני ילידת תל אביב. בילדותי אני מאוד נהניתי מאוד לרקוד בלט. זכור לי שבבית הספר שיחקנו בחבל ובקלאס, אני לא זוכרת שהלכנו למוסדות תרבות אבל אבי היה לוקח אותי להצגות ב"הבימה". אני זוכרת מילדותי את מלחמת סיני ומלחמת השחרור. אני זוכרת ששמענו מטוס ואז התחילה אזעקה ורצנו למקלט. למזלנו הרב, אף אחד לא נפגע.

הכי נהניתי מהתקופה בחיי בה כאשר גידלתי את ארבעת ילדי. לאחר בית הספר למדתי ריקוד, הכנתי שיעורים וקראתי. מבחינת ממתקים אהבתי מאוד עוגת 'קרם שניט', זוהי עוגה שעשוייה מבצק עלים וקרם בינהם. בנוסף , מאוד אהבתי ענבים.

בבית הספר היה לי מורה אהוב, קראו לו יוסף מלצמן והוא היה מורה לתנ"ך ספרות ועברית. הוא היה מורה טוב ומאוד נחמד.

אציין, שבילדותי אני מאוד פחדתי מרופאי שיניים.

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית התקיימה

קרם שניט
קרם שניט (מגרמנית: Cremeschnitte, צרפתית: Mille-feuilles, נהגה: מילפיי, שפירושו: "אלף עלים"; מכונה גם עוגת נפוליאון) היא עוגה העשויה ממספר שכבות (בדרך כלל שלוש שכבות) של בצק עלים אפוי ולעיתים מקורמל עם מילוי בין השכבות. נהוג בדרך כלל למלא את הקרם שניט בקרם פטיסייר (קרם מתוק מבוסס על חלב וחלמונים) או בקרם דיפלומט שהוא שילוב של קרם פטיסייר ושמנת מתוקה מוקצפת. (ויקיפדיה)

”אני זוכרת ששמענו מטוס ואז התחילה אזעקה ורצנו למקלט“