חמור חדש

אני וסבתא
סבתא בטיול בכיתה ז'
ארוחת שבת

הקשר הרב דורי של שקד עם סבתא נועה רותם

סבתא נועה מספת:

"אצל הורי מאוד הקפידו שנאכל ביחד ארוחות ערב שבת למרות שההורים שלי בכלל לא היו דתיים. אחרי הארוחה יצאנו כל ערב ששי לבית ולגינה של אחד הילדים ושם שחקנו בהמון משחקי חברה.

אני זוכרת במיוחד את המשחק "חמור חדש"

"במהלך המשחק אחד הילדים עומד כפוף, ברכיו ישרות, וידיו נתמכות על ירכיו להשגת יציבות. מטרתו להוות מכשול למעבר יתר המשתתפים. יתר הילדים מנסים לעבור את המכשול על ידי ריצה, זינוק מקו מסומן, הנחת שתי כפות הידיים על גבו של המכשול, ופישוק הרגליים משני עבריו. אופן מעבר המכשול דומה לטכניקה המשמשת בהתעמלות לצורך מעבר חמור הקפיצות. לאחר שכל הקבוצה סיימה לעבור את המכשול, מתרחק החמור מקו הזינוק מעט. כאשר אחד מחברי הקבוצה נכשל במעבר המכשול, הוא מחליף את החמור" (ויקיפדיה).

"צחקנו המון, השתוללנו, אכלנו עוגות וזה היה זמן בילוי כיפי. כל הבנות לבשו מכנסיים שחורים וחולצות אדומות ושמחנו מאוד להיות בייחד. דברנו שם הרבה ושיתפנו בסודות והרגשנו בחברות ובקירבה גדולה".

הקשר הרב דורי של שקד גנדלר עם נועה רותם. סבתא מספר לשקד על חווית ילדותה.

שקד: אני וסבתא בתכנית הקשר הרב דורי – היה מעניין. סבתא הראתה לי את התמונות וסיפרה לי על הטיול שהם עשו בכתה ז'.

''חמור חדש''

”חמור חדש“