חלום עליו חלמנו כל חיינו – לעלות לישראל

שלושה שבועות הלכנו ברגל עד שהגענו לגבול סודן.

שמי אבי קסהון. נולדתי באתיופיה ואני רוצה לספר לכם את סיפור חיי.

אני הייתי צעיר כשאבא שלי ואמא שלי נפטרו באתיופיה, הייתי בגיל שבע, גדלתי עם אחי. כשהייתי קטן מאוד התגעגעתי לאבא ואמא שלי. בגיל שמונה עשרה הכרתי את אהבת חיי, שושנה. אחרי שלוש שנים נולדו לנו ילדים וקראנו להם: לבן הראשון דותן, לשני זוהר ולשלישי ליאור. עם שלושת בנינו עלינו לארץ ישראל,  ל"חלום" שלנו , חלום עליו חלמנו כל חיינו – לעלות לישראל.
העליה לארץ ישראל במבצע משה
העלייה היתה קשה מאוד. חלק גדול היה במסע הליכה ברגל. הלכנו לסודן, הליכה של משפחות עם מבוגרים ולילדים, שלושה שבועות הלכנו ברגל עד שהגענו לגבול סודן.

התקופה בה היינו בסודן היתה קשה מאוד, היו מחלות, לא היה לנו אוכל, הרבה אנשים נפטרו במהלך תקופה זו.
שמונה חודשים היינו בסודן , אחרי שמונה חודשים החלום שלנו התגשם והיינו על אדמת ארץ ישראל. בישראל !

הגענו לארץ ב – 1984. בשנת 1985 נולדה לנו בת וקראנו לה איריס. אחרי 13 שנים בארץ נולדה נטלי ושנתיים  אחרי נולדה לנו אושרית. כך התגשם חלומנו וחלומם של הורינו. אנחנו גרים בטבריה עם משפחתנו.
אני השתתפתי בתכנית הקשר הרב דורי , והייתה לי ההזדמנות לספר את הסיפור שלי

תודתי לרמי רווח, מורהמוביל תכנית ה"קשר הרב דורי", בית ספר תחכמוני, טבריה.
מאי תשס"ט

מבצע שלמה
עשרות אלפי יהודים נטשו את בתיהם ועלו במבצע שלמה מבצע שלמה משנת 1991 עד 1994 היה מבצע רכבת אווירית לפינויים המלא של יהודי ביתא ישראל שהתרכזו בעיר אדיס אבבה. פינו 14,310 יהודים. ב-5 בינואר 1985 הופסק מבצע משה בעקבות הדלפה לעיתונות בדבר עלייתם החשאית של יהודי אתיופיה דרך סודאן לישראל

”עלינו לארץ ישראל, ל"חלום" שלנו“