חישוב מסלול מחדש

אני ונועם
מלחמת יום כיפור 1973
סיפור חייו של יששכר קליגר

שמי יששכר קליגר בשנת 1951, בגיל 5 עליתי ארצה מרומניה, את ילדותי ונערותי עברתי בתל אביב ובקיבוץ גלאון. למדנו ועבדנו במסגרת קבוצת נוער מכל הארץ. התגייסתי לנח"ל יחד עם הקבוצה שלי. בצבא הייתי מפקד כיתה וגם הדרכתי בבית הספר למכים.

לאחר הצבא, הצטרפתי לקיבוץ כחבר מן המניין. עבדתי ברפת ובחקלאות בגידולי שדה. כמו כל אחד עשיתי מילואים וצורפתי לחטיבת הצנחנים 55 ששיחררה את ירושלים במלחמת ששת הימים.

לאחר שנתיים עזבתי את הקיבוץ וחזרתי לתל אביב. עבדתי במגוון עבודות כולל הפעלת ציוד מכני כבד. גרתי בשכירות עם עוד חבר.

השתתפתי במלחמת ששת הימים במלחמת ההתשה ובמלחמת יום כיפור.

ב- 6 לאוקטובר, 2.00 בצהריים פתחו מצריים וסוריה במתקפה. כידוע יום כיפור, הוא יום שקט, ללא תנועה, ללא רדיו או טלוויזיה ועד שהידיעות הגיעו לאנשי המילואים להתגייס לקח זמן והאויב ניצל זאת במכוון. עד שכוחותינו הגיעו לשטח הצליחו המצרים והסורים להתקדם ולכבוש שטחים.

בקרבות הבלימה, איבדנו אנשים רבים וכן טנקים ומטוסים בעיקר בשל הסיוע הסובייטי המאסיבי בטילי נ"מ ונ"ט וכמובן גורם ההפתעה של האויב וכישלון מודיעיני/ ממשלתי שלנו. רק לאחר כעשרה ימים "התהפכה הקערה" וכוחותינו חצו את תעלת סואץ לכיוון מערב בפיקודו של אלוף אריק שרון למצרים. הכוח שלי התקדם לכיוון העיר איסמעיליה תוך קרבות מול התנגדויות האויב וגם שבינו שבויים. בפאתי איסמעיליה נעצרנו כי נורתה עלינו אש תופת.

נוצרה פתאום הפוגה ונהייה שקט. בדקות אלה אנשים התיישבו ונחו. אני וחבר קמנו להוריד ציוד מהרכב ובאותו רגע התפוצץ לידינו פגז. רגלי השמאלית נקטעה והרגשתי זאת כמובן. התחלתי לצעוק "הרגל הרגל" חבש אותי רון בן ישי, כתב צבאי שהצטרף אלינו יחד עם צלם לעשות כתבה. עשה לי חוסם עורקים ובעצם הציל את חיי.

מהשטח פוניתי לבית החולים "הדסה" ירושלים. שם אושפזתי במשך חודש. לאחר מכן חודש בשיקום בתל השומר. השתחררתי כשאני כבר הולך עם פרוטזה.

בבית חולים לאחר הפציעה

(לפני כשנה היה לנו מפגש טלוויזיוני עם רון בן ישי).

עבדתי בחברת חשמל ובמקביל השתתפתי ב- 3 אולימפיאדות, 5 תחרויות עולם וזכיתי במדליות ביניהן: זהב (אליפות עולם) בזריקות דיסקוס וכן ארד בהדיפת כדור ברזל.

מדליות הזכייה

תמונה 2

במקביל למדתי במכון וינגייט בבית ספר למאמנים והפכתי למאמן כושר בקאנטרי הרצליה ועיריית תל אביב שם גם זכיתי בשנת 1977 כעובד מצטיין בתחום.

עובד מצטיין

תמונה 3

למדתי גם רפלקסולוגיה ועבדתי במשך שנים כמטפל. לפני כשלוש שנים פרשתי וכעת אני פעיל בבית הלוחם תל אביב. מתאמן בחדר כושר, שחקן בקבוצת התאטרון של בית הלוחם.

חודשיים לאחר שנפצעתי התחתנתי עם שלומית ניצן ונולדו לנו שלוש בנות וכיום גם חמישה נכדים ברוך השם ושימשיך כך.

ביום חתונתנו

יששכר: נהניתי משיתוף הפעולה עם נועם ולמדתי ממנו לא מעט ואני מקווה שהוא גם למד ממני משהו.