חינוך של פעם

סבא שלי בצבא
סבא שלי בצבא
המנהל והמורה ספרוט

תספר לי סיפור שקרה לך בבית ספר:

כשהייתי בן 14 בכיתה ח', באחד משיעורי ספורט בבית ספרי אני וחברי לא רצינו ללכת לשיעור ספורט הוא תפס אותנו מבריזים הוריד מאיתנו את המכנסיים ונשארנו עם תחתונים והכריח אותנו ללכת לשיעור ספורט. הרגשתי מבויש.

במקרה נוסף אני ושניים מחברי שיחקנו בכדור בכיתה ושברנו זכוכית. חסכנו כסף וקנינו זכוכית חדשה. באנו למנהל והבאנו את הזכוכית החדשה. המנהל אמר שאנחנו ילדים רעים ורצה להעביר את שלושתנו לבית ספר אחר. הכיתה אמרה למנהל שאם הם יעבירו אותנו לבית ספר אחר כל הכיתה תעבור ביחד איתנו.

העונש של המנהל היה שיסתפרו לקרחת. לא רצינו להסתפר והמורה לספורט שלנו תפס אותנו אחד אחד וגזר לנו את השיער לקרחת עם מספרים. הייתי מבואס ועצוב, הלכנו עם כובעים לבית ספר כדי להסתיר את הקרחת.

הזוית האישית

הרגשתי עצוב שמורה ומנהל מרשים לעצמם להתנהג בצורה לא הולמת ולא חינוכית כלפי תלמידים. אני נורא גאה בסבא שלי ובחבריו שהיו נאמנים אחד לשני.

עונש
גמול על מעשה רע, אסור, לא חוקי וכד'