חינוך בארגנטינה

סבא מספר את סיפור ילדותו
משחקים עם סבא רוברטו
נסיעה בחשמלית

סבא רוברטו פאייר מספר לתום:

"בגיל תשע עד גיל התיכון אחרי שכבר השתתפתי בשני בתי ספר שונים, ביקשתי להשתתף וללמוד בבית ספר נוסף כי קיבלתי ספר מתנה באנגלית שנורא רציתי לקרוא ובאותם הימים לא לימדו שפה נוספת בבית ספר יסודי או בבית ספר עברי ולא ידעתי אנגלית, הספר עסק במסעות בעולם בארצות שונות וזה עורר את הסקרנות שלי להכיר מקומות חדשים.

לימודי האנגלית היו בערב אחרי בית ספר עברית. לעתים התבלבלתי בפנייתי למורה בשפה העברית או אנגלית. זה עשה הרבה צחוקים בקרב התלמידים. החזרה מלמודי ערב הייתה בחשמלית שתמיד הייתה עמוסה לעייפה ובקושי היה אפשר לעלות עליה. רוב הזמן נסעתי עליה ללא יכולת לשלם את הכרטיס כי אי אפשר היה להגיע לכרטיסן. ולכן הרבה הכסף לכרטיס נשאר בכיס.

ההשתתפות בבית ספר עברי נתן את היסודות ועזר לקבל החלטה לעלות לארץ. לימודי השפה האנגלית נתנו את הבסיס לעיסוקים המקצועיים לשנים רבות כולל היום.

תום לוי השתתף בתכנית הקשר הרב דורי עם סבא רוברטו פאייר שתיעד את סיפורו.

סבא מספר את סיפור ילדותו לתום