חיי האהבה

אני בחתונה של נכדתי
אני בביתי החם והנעים
כיצד הכרתי את בעלי

שמי שרה חכם. נולדתי וגרתי בפרס (איראן). בגיל 10 עליתי לארץ. אני ואחיי ואחיותיי עבדנו מאוד קשה כדי להתקיים.

בישראל, אני ובעלי גרנו בעפולה החל מגיל 17. בעיר עפולה היינו שכנים. לאחר פרק זמן מסוים, הוא הציע לי לצאת איתו ונעניתי להצעתו. הכרנו יותר ויותר עד שהחלטנו להתחתן בגיל 17. לאחר החתונה הבאנו לעולם חמש בנות. בנוסף, יש לי שלושה עשר נכדים ושלושה עשר נינים. השמות של בנותיי הם: עופרה, חגית, שלי ,זיוה, וסיגי.

כולנו גרים קרוב אחד לשני, ובימי שבת כולנו נפגשים לארוחת צהריים משותפת עד השעה 17:00. בנוסף, במהלך ימי השבוע, משפחתנו מגיעה לבקר אותנו. בין כל האהבות והחיים הטובים שחווינו, עברנו גם חיים קשים. בתוכם נכללו לפחות עשר מלחמות, בהן: מלחמת השחרור, מלחמת ששת הימים, מלחמת ההתשה, מלחמת יום הכיפורים, מלחמת סיני, מלחמת שום והגליל וכד'.

במהלך תקופת המלחמות חווינו רגעים מפחידים וכתוצאה מכך התפללנו לאלוהים שישמור עלינו במהלך המלחמות. בימים אלו, ברוך השם, הכל בסדר ואנו חיים את חיינו בשקט ובשלווה. בכך מסתכם הסיפור שלי.

אלון: נהנתי ללמוד ולכתוב עם סבתא על התקופה של פעם.

”עדיף להיות חכם מצודק“