חיים בצריף מפח

סבתא כרמלה ולירון
כרמלה אזולי בצעירותה
עלינו למדינת ישראל בגלל ציונות רצינו לגור במדינת יהודית.

חיים בצריף מפח

עלינו למדינת ישראל בגלל ציונות – רצינו לגור במדינת יהודית.

עלינו לארץ בשנת 1955 ממרוקו מהעיר טנג'יר. טנג'יר היא עיר בצפון מרוקו, בה חיים היום כ-850,000 תושבים היא שוכנת בכניסה המערבית למצר גיברלטר, בו נפגש הים התיכון עם האוקיינוס האטלנטי, כ-12 ק"מ ממזרח לכף ספרטל. בטנג'יר הייתה קהילה יהודית גדולה ופעילה. אפשר לקרוא עליה בקישור Virtual Jewish World

בית הכנסת של הקהילה היהודית בטנג'יר – עיר הולדתי"דע לפני מי אתה עומד"

תמונה 1

עלייתנו לארץ הייתה מתוך רצון להגשים את החלום, לגור במדינה יהודית. עם עלייתנו הועברנו ישר למעברה. חיינו בצריף עשוי פח במשך שנה. זה היה חדר גדול ומטבח האוכל היה בהקצבה. ישנו על מיטות מברזל שקיבלנו מהסוכנות היהודית.

תמונה 2

לא היו לנו מקלחות, אז חיממנו מים בפתיליות. היינו ממלאים ואת המים שחיממנו על הפתיליות בגיגית וכך התרחצנו. לא היו לנו מקומות עבודה והתקיימנו מהקצבה שקיבלנו מהממשלה. כל מי שעלה בשנה הזאת לארץ גר בצריפים מפח. הקליטה הייתה קשה ועברנו תלאות רבות . כעבור שנה העבירו אותנו לבתים.

למרות הקשיים והתלאות הגשמנו את חלומנו לעלות לארץ ישראל ולהקים פה בית !

תשע"ד

טנג'יר
היא עיר בצפון מרוקו, בה חיים כ-850,000 תושבים (נכון ל-2012). היא שוכנת בכניסה המערבית למצר גיברלטר, בו נפגש הים התיכון עם האוקיינוס האטלנטי, כ-12 ק"מ ממזרח לכף ספרטל.

”עלינו למדינת ישראל בגלל ציונות – רצינו לגור במדינת יהודית.“

”"על תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו".“