חייל מצטיין – אות נשיא המדינה מיצחק בן צבי ז"ל

שרתתי 42 שנה, 39 שנה במילואים במהלכן השתתפתי בכל מערכות ישראל

התגייסתי לצה"ל ב- 1954 וסיימתי את שרות הסדיר ב- 1957. במהלך שירותי השתתפתי במלחמת סיני. זכיתי פעמיים להיות חייל מצטיין ולקבל תעודת הצטיינות מהנשיא דאז יצחק בן צבי ז"ל.
תעודת ההצטיינות הראשונה ניתנה לי בעקבות אירוע מיוחד בסיור לילה להבטחת יישובים בדרום.
את התעודה השנייה קבלתי מהנשיא שנה לאחר מכן כאות על מסירותי ותרומתי לביטחון מדינת ישראל.

תמונה 1

תעודת ההצטיינות הראשונה ניתנה לי בעקבות אירוע מיוחד שבו הפגנתי תושייה. כשהיינו בסיור לילה לאבטחת יישובים בדרום הותקפנו על ידי מחבלים שבאותה תקופה נקראו בשם פדיונים. המחבלים הצליחו לפגוע באחד מאנשינו והוא נהרג במקום. באמצע ההיתקלות נגמרה לנו התחמושת ולי נוצר מעצור בסטן שהיה אז הנשק האישי.
מה עושים? בסייעתא דשמיא גיליתי תושייה. אזרתי אומץ, עליתי על הטמבון של הנגמ"ש והתחלתי לדפוק עם הנשק האישי על הנגמ"ש. המחבלים חשבו שאלו כדורים ופשוט ברחו ואני וצוותי נותרנו בחיים. וחזרנו לבסיסנו בשלום.

התעודה השנייה קבלתי מהנשיא שנה לאחר מכן , כאות הערכה על מסירותי ותרומתי לביטחון מדינת ישראל. בזאת לא תם שירותי הצבאי …
שרתי 39 שנה במילואים במהלכן השתתפתי בכל מערכות ישראל, כולל מלחמת לבנון הראשונה שבה נדרשתי להתנדב באופן מיוחד ולחתום על הסכמה לכניסה ללבנון.
בתאריך 8.6.1998 בתום 42 וחצי שנות שירות שוחררתי גם משרותי ההתנדבות לצה"ל למרות שמבחינתי הייתי מוכן להמשיך להתנדב ולהמשיך לשרת ולתרום לביטחון עם ישראל ומדינת ישראל.

היום כאזרח ותיק אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי, כבר מספר שנים, בתכנית זו נתנה לי ההזדמנות
להעלות את סיפורי, ולתעד אותם.
תודתי לבית ספר מכל"ל למנהלת אורית אתיאל ולמורה שרי ולתלמידים היקרים
ספרתי על תכנית הקשר הרב דורי, בתיעוד בקישור זה

רס"מ כהן צדקיהו

נגמ"ש
רכבי קרבי משוריין (ראשי תיבות של נושא גייסות משוריין). מטרתו העיקרית היא תובלה ממוגנת של כוחות אל ובחזרה משדה הקרב

”השתתפתי בכל מערכות ישראל“