חייו של יהודה ניצן – יועץ משפטי בבנק הבינלאומי

שי-לי כשהיתה קטנה עם יהודה
יהודה עם אימו בתל אביב
סיפור חייו של יהודה ניצן

נולדתי בתל אביב 10.11.1937 בבית חולים פרויד ברחוב יהודה לוי התל אביב.

בית חולים פרויד היה בית חולים פרטי שם גם נולדו אחותי 2.10.1939 ואחי נולד 12.3.1945 באותה תקופה האנגליים שלטו בארץ עד 15.5.1948 אני הייתי בן 11.

בשנת 1939 פרצה מלחמת העולם השנייה עד 1945 באותה תקופה האיטלקיים הפציצו את תל אביב ואנו ברחנו למקלטים. בתאריך 25.11.1947 האו"ם הכריז על הקמת המדינה היהודית ועל חלוקת הארץ בין היהודים לבין הערבים. ביום הכרזת המדינה הייתה שימחה גדולה בארץ וכולם יצאו לרחובות. בתאריך 15.5.1948 הכריז בן גוריון על הקמת המדינה זה היה ביום שישי אחר הצהרים במוזיאון תל אביב למחרת פלשו צבאות הערבים ותל אביב הופצצה על ידי הערבים ואנו נאלצנו להפסיק את הלימודים וגם נאלצנו לעבור דירה לדרום מאחר ונפלו פצצות ליד הבית שבו גרנו 10 נפשות בדירה אחת  (שלושה משפחות).

כשהמלחמה נפסקה חזרנו לבית הקודם בתל אביב ונפתחו בתי הספר מחדש. לאחר מכן סיימתי את לימודי בבית הספר העממי ביל"ו וגם את בית הספר התיכון לבנים מזרחי ביל"ו.  בתאריך 31.10.1955  התגייסתי לצה"ל, לחיל השריון. שם מילאתי תפקיד של אלחוטן. בתאריך 31.10.1956 פרצה מלחמת קדש ושם השתתפתי בכל הקרבות שגדוד 82 בחטיבה 7 עברו. לאחר שלושה חודשיים חזרנו מסיני ( שם הייתה המלחמה).

השתחררתי מהצבא בתאריך 1.5.1958. התחלתי לעבוד בבנק לאומי בישראל ובמקביל התחלתי ללמוד גם משפטים באוניברסיטה . בתאריך 5.6.1967 פרצה מלחמת ששת הימים ואז הייתי בשרות מילואים 60 יום. סיימתי את למודי המשפטים באוניברסיטה . בתאריך 31.10.1969 קבלתי רישיון לעריכת דין בזמן המילואים וקיבלתי חופשה מיוחדת לכך. אני הייתי מגויס למילואים במלחמת ההתשה .

בית ומשפחה
בשנת 1971 התחתנתי עם אשתי מיה. בתאריך 4.1.1974 נולדה בתי הבכורה וקראנו לה גילה על שם הסבתא שלי לבקשתה של אימי. בשנת 1976 בחודש פברואר נפטר אבי. בשנת 1977 בחודש מאי נולדה בתי השנייה וקראנו קרן. בשנת 1995 חודש דצמבר נפטרה אימי. התחלתי לעבוד כעורך דין בבנק למלאכה בע"מ,

בהמשך, עבדתי כיועץ משפטי 22 שנה בבנק הבינלאומי עד שיצאתי לגמלאות בשנת 2002. בשנת 2002 שיצאתי לפנסיה מהבנק הבינלאומי התחלתי ללמוד באסכולה האקדמית בקרית אונו ואני מאוד נהנה מהלימודים שם. בנוסף לכך אני לומד גם באוניברסיטת בר אילן, במכון הגבוה לתורה למודי יהדות.

בשנים 2005-2009 שימשתי חדץ (דירקטור מן הציבור) בחברת אפקון אלקטרו מכניקה בע"מ. בשנת 2003 בחודש יולי נישאה בתי הבכורה גילה (גילי) לבחיר ליבה אמיר. בשנת 2004 נישאה בתי השנייה קרן לבחיר ליבה אלון. בשנת 2005 בחודש אוקטובר, נולדה בתה של גילה (גילי), סהר (נכדתי הראשונה) ואז אני ואשתי הפכנו לסבא וסבתא. בשנת 2005 בחודש דצמבר נולדה לבתי השנייה נכדתי השנייה, שי-לי. בשנת 2008 נולד לבתי גילה (גילי) בן ששמו בישראל דותן, הוא נכדי הראשון. בשנת 2009 חודש ינואר נולד לבתי השנייה בן בשם נבו . בשנת 2012 נולדה בתה של גילה (גילי) מיקה. בשנת 2012 נולדה נכדתי, בתה של קרן.

נכדי במערכת החינוך
בשנת 2016 סהר הייתה בכיתה ה' בבית הספר רמת החיל בתל אביב. שי-לי הייתה בכיתה ה' בבית ספר אביגדור ורשה בקרית אונו. דותן היה בכיתה ב' בבית הספר רמת החיל בתל אביב. נבו היה בכיתה א בבית הספר אביגדור ורשה בקרית אונו. מיקה נמצאת בגן טרום טרום חובה ברמת החיל ותמר נמצאת בגן טרום טרום חובה, בגן סער קריית אונו.

העשרה
"הכרזת העצמאות של מדינת ישראל נערכה ביום שישי, ה' באייר ה'תש"ח, 14 במאי 1948 בעיר תל אביב, בבית דיזנגוף שבשדרות רוטשילד 16. בטקס שהתקיים כ-8 שעות לפני סיום המנדט הבריטי, בהתאם להחלטת החלוקה של עצרת האו"ם בכ"ט בנובמבר 1947, הכריז דוד בן-גוריון על הקמת מדינת ישראל ונחתמה מגילת העצמאות. מאז חוגגת מדינת ישראל מדי שנה" ויקיפדיה

הכרזת העצמאות
הכרזת העצמאות של מדינת ישראל נערכה ביום שישי, ה' באייר ה'תש"ח, 14 במאי 1948 בעיר תל אביב, בבית דיזנגוף שבשדרות רוטשילד 16. בטקס שהתקיים כ-8 שעות לפני סיום המנדט הבריטי, בהתאם להחלטת החלוקה של עצרת האו"ם בכ"ט בנובמבר 1947, הכריז דוד בן-גוריון על הקמת מדינת ישראל ונחתמה מגילת העצמאות. מאז חוגגת מדינת ישראל מדי שנה בה' באייר או ביום סמוך, את יום העצמאות.

"לא הביישן למד"
אדם שמתבייש לשאול גם אם הוא לא מבין אף פעם הוא לא ילמד