חזון שהופך למציאות

סבא אורי חלפון ז"ל
מנכ"ל לשכת המסחר בירושלים
סבא אורי חלפון - רב פעלים

סבא אורי חלפון – חזון שהופך למציאות

אורי חלפון נולד בישראל, ט' תמוז התרצ"ט, ב-06 ביוני 1939. למשרד החוץ הצטרף בשנת 1959. בשנת 1965 טס עם סבתי לשליחות של חמש שנים בניו-יורק. בשנת 1973 טס עם אימי, דודתי ודודי לשליחות בת שש שנים ללונדון.

בשנת 1977 סבי היה אחראי על ארגון התנאים לחתימת הסכם השלום בין ישראל למצרים. בשנת 1979 הקים סבי את שגרירות ישראל במצרים. סבי מלא תפקידים רבים ומגוונים במשרד החוץ, ברחבי העולם.  בין השנים 1985-1988 קצין מנהלה איזורי ליבשת אמל“ט, בבואנוס איירס (ארגנטינה), הוא הפך לשגריר ישראל בעולם במדינות שונות: בין השנים 1995-1998 היה שגריר, האנוי (וייטנאם), 1998-2001 קונסול כללי, הונג-קונג (סין). תפקידו האחרון במשרד החוץ היה ראש  חטיבת הטקס של משרד החוץ בין השנים: 2001-2003.

סבא לא נח לרגע, כאשר פרש ממשרד החוץ לגמלאות בשנת 2003, עבד כמנכ"ל לשכת המסחר בירושלים.

התפקידים שמלא בארץ ובחו"ל

אורי חלפון – מנכ"ל לשכת המסחר ירושלים, את תוכנית העבודה הבינתחומית לשנת 2015 .

סבא אורי חלפון וחברי לשכתו

סבא אורי חלפון, נפטר ב-כ“ג תשרי התשע"ז, 25 באוקטובר 2016.

מאור אליהו מדיוני: גאה  מאוד בסבא שלי, איש רב פעלים! יהי זכרו מבורך לעד!

משרד החוץ
משרד החוץ בישראל, כבמדינות אחרות בעולם, עוסק בגיבוש מדיניות החוץ של הממשלה, בביצועה ובהסברתה - המשרד מטפל בניהול יחסיה הבינלאומיים של המדינה. המשרד מייצג את המדינה בפני ממשלות זרות וארגונים בינלאומיים; שוקד על קידום קשרי הכלכלה, התרבות והמדע, ומקדם את שיתוף הפעולה עם ארצות מתפתחות. המשרד גם משמש ככלי מרכזי בטיפוח הקשרים עם הקהילות היהודיות בתפוצות. המשרד פועל בכמה מוקדים, דרך המשרד הראשי הממוקם בקריית הלאום בירושלים, ודרך נציגויות ישראל בחו"ל, שגרירויות וקונסוליות. ויקיפדיה

”חזון שהופך למציאות“