זכרונות מרצח רבין

האזרחים הותיקים בבי"ס אביגור

כאשר הייתה קטנה נהגה לשחק עם אחיה בקלפים, בדמקה, במחבואים ובתופסת.
לא היו לה בובות אבל היו לה צעצועים. בזמנה הפנוי אהבה לסרוג.
לאה לא למדה בבית ספר. היא הייתה צריכה להישאר בבית כדי לבשל ולנקות.
על רצח רבין
יצחק רבין היה הרמטכ"ל השביעי של צה"ל ומפקדו במלחמת ששת הימים,  ראש הממשלה החמישי של מדינת ישראל וחתן פרס נובל לשלום לשנת 1994.
 במוצ"ש 4.11.95 נערכה ב"כיכר מלכי ישראל" בת"א עצרת למען השלום. בסיומה נרצח ראש הממשלה,  יצחק רבין ז"ל  בידי מתנקש יהודי-ישראלי, התנגד להסכמי אוסלו.
בבית ספרנו נהוג לקיים מגוון פעילויות העוסקות בערכים: דמוקרטיה, סובלנות ושונות – על מנת שאסון זה לא ישנה.
סמוך ליום השנה להירצחו של יצחק רבין ז"ל, נפגשנו בביה"ס עם הגימלאים.

זיכרונותיה של לאה יעקב מליל הרצח בכיכר:
לאה הייתה בבית כאשר רצחו את רבין. היא צפתה בשידורי הטלוויזיה והבינה שראש המשלה נרצח.
היא כעסה מאד. אמנם, היא לא הכירה את ראש הממשלה באופן אישי, אך המעשה נראה לה לא נכון.
גם לאה, כמו ראש הממשלה ז"ל, רוצה שיהיה שלום.
 לאה נסעה להדליק נר נשמה גם בבית העלמין בו קבור יצחק רבין ז"ל וגם בכיכר שבה רצחו אותו.
  מערכת החינוך חרטה על דגלה להטמיע את החינוך לאורח חיים פעיל ובריא שעיקרו הגברת הפעילות הגופנית ועיצוב והקניה של הרגלי תזונה נבונים. כדי לחוות עם הגמלאים אורח חיים פעיל ובריא התקיים מפגש משותף  ב"מרכז יום ע"ש מנדלבוים".
ריקוד זומבה
עידו מספר: חייב להודות על האמת… בריקוד  הזומבה  לא השתתפתי. היה לי מביך…  אבל, הייתה לי הזדמנות לראות את הכישרון של חברי לירן בריקוד. ההרצאה של הדיאטנית הייתה מאד מעניינת.                      ספרתי בבית על הנושאים  שלמדתי בהרצאה.לדעתי, זו הייתה החוויה מסוג אחר, שמראה שגם בוגרים וגם ילדים יכולים ליהנות וללמוד מאותם  דברים.

על תכנית הקשר הרב דורי בבי"ס אביגור:
  בתכנית שלנו אימצנו את  האזרחים הותיקים ממעון יום לקשיש. אחת לשבועיים מגיעים הקשישים אלינו לביה"ס ואנו מלמדים אותם לעבוד על המחשב ושומעים את סיפורי זיכרונותיהם.
בשבוע בו הקשישים אינם מגיעים לביה"ס, הם ממשיכים בתרגול במרכז היום, מכינים שיעורים ומתרגלים את התכנים שנלמדו בשיעור הקודם בביה"ס. מנהלת ביה"ס אורלי לאלו בשיתוף, מרכז היום לקשיש ע"ש מנדלבוים
אותו מנהלת עדינה שץ , הוליד מודל חדש של פעילות  .

רצח יצחק רבין
רצח ראש ממשלת ישראל יצחק רבין הוא רצח פוליטי שאירע ב-4 בנובמבר 1995 (י"ב בחשוון ה'תשנ"ו) בכיכר מלכי ישראל בתל אביב. הרצח בוצע בתום עצרת תמיכה בהסכמי אוסלו על ידי יגאל עמיר, סטודנט למשפטים מאוניברסיטת בר-אילן, שהתנגד למדיניות ממשלתו של רבין.

”גם לאה, כמו ראש הממשלה ז"ל, רוצה שיהיה שלום.“