זכרונות ילדותי בגבעת ח"ן

כמה כיף לנו להיות ולעבוד ביחד
אני בילדותי
המשחקים של פעם - סבתא יעל מספרת על ימים קסומים

שמי יעל, אני סבתא של יובל. נולדתי שבועיים אחרי הכרזת המדינה בתאריך כ"ה באייר תש"ח. מאז שנולדתי ועד גיל 19 גרתי בגבעת ח"ן: ״גבעת״ – מפני שהמושב נמצא על גבעה ו״ח"ן״ – על שמו של המשורר הלאומי חיים נחמן.

התגייסתי לצבא, מיד אחרי מלחמת ששת הימים.

אני בתעלת סואץ

תמונה 1

שירתתי באל עריש, ולאחר השחרור עברתי לגור בערד. הקמתי משפחה וגרנו כולנו שם 40 שנה. לפני כ-12 שנים חזרנו לגור בבית ההורים בגבעת ח"ן  .באותה תקופה גבעת ח"ן הייתה קיימת כבר 74 שנים והיו בערך 200 תושבים. בילדותי המושב היה מושב חקלאי היו במושב רפתות, לולים, פרדסים, שדות ורוב האנשים עבדו בחקלאות. אחרי ארוחת הצהרים ובימים שלא למדנו כל הילדים היו מבלים ברחובות המושב.

היינו משחקים בכדור, קופצים בחבל, חמש אבנים, (האבנים לא נקנו בחנות אלא היינו מחפשים אותן בשטח), שני דגלים (היום קוראים למשחק ״תפוס ת'דגל״), ג'ולות (היום קוראים להן גולות) וקלאס. שיחקנו באמצע המושב, שהיום נימצא שם בית העם והגן שלו.

הדרך לבית הספר לא הייתה קלה, הבתים היו קטנים מאד, אבל החיים היו נפלאים.

הזוית האישית

סבתא יעל: העבודה עם נכדי הייתה ממש נעימה. נהניתי לשמוע את השאלות השונות ואת השיחות שלנו על הנושאים השונים.

הנכד יובל: היה לי ממש כיף ומעניין לשמוע את הסיפורים של סבתא וללמוד על העבר שלה.

גו'לות
גולות

גבעת ח"ן
(גִּבְעַת חֵן) מושב באזור השרון, מדרום לעיר רעננה, השייך למועצה אזורית דרום השרון. שטחו כ-1,300 דונם.היישוב קרוי על-שמו של חיים נחמן ביאליק, הוקם בשנת 1933 בידי 41 משפחות עולים ותיקים מליטא, פולין ורוסיה. מאוחר יותר הגיעו גם עולים מגרמניה. היישוב נועד להגנה על רעננה מדרום מפני תושבי אבו כישכ, ובתי המתיישבים הוקמו מבטון מזוין. (ויקיפדיה)

”הדרך לבית הספר לא הייתה קלה הבתים היו קטנים מאד אבל החיים היו נפלאים“