זיכרונותי מהכרזת המדינה

שושנה בבית הספר
שושנה וחברותיה בצעירותן
האוירה כשהצביעו על הקמת המדינה

שמי שושנה. לפני שבועיים נולד לי נין, קוראים לו אמרי. עוד שבועיים פדיון הבן כי הוא הילד הראשון של הנכד שלי. לפני שבוע-שבועיים השתחרר נכד אחר שלי מהצבא והוא התחתן לפני חודש-חודשים.

אני מאוד שמחה ונרגשת שזכיתי לשמחות האלה.

אני רוצה לשתף ולספר על יום העצמאות הראשון של מדינת ישראל, קצת ממה שאני זוכרת.

לפני שבעים שנה הכריזו על הקמת מדינת ישראל, אני הייתי בת עשר. כולם שמחו, הלכנו לכיכר דיזנגוף בתל אביב, כולם לבשו כחול לבן ורקדנו. הכיכר התמלאה בילדים וילדות שמחים וכולם לבושים כחול לבן ובניהם אני. כולנו שמחנו רקדנו התרגשנו והנפנו את דגל ישראל.

מאז נקבע התאריך הזה כיום חג לכל הדורות הבאים

הכרזת האום

בכ"ט בנובמבר 1947 הודיעו שתהיה הצבעה על הקמת מדינת ישראל. כולנו היינו מתוחים לשמוע איזה מדינות יצביעו בעד הקמת המדינה ואיזה מדינות יתנגדו.

באותו הלילה לא הלכנו לישון וחיכינו להצבעה. כאשר אחת המדינות הצביעה בעד הקמת המדינה כולם שמחו, מחאו כפיים ורקדו אבל כאשר מדינה הצביעה נגד הקמת המדינה כולם צעקו בוז.

שושנה: אני שמחה להשתתף בתכנית הקשר הרב דורי ולשתף ככל שאני זוכרת

במסגרת תכנית קשר הרב דורי לומדים האזרחים הותיקים להפעיל טלפונים חכמים בבית ספר "עליות" ברמת גן, ה"מדריכים" הם תלמידי כיתה ו'. הסרטון סיכום שנת פעילות שהכין בנו גולנר.

סרטון סיכום שנת פעילות

כ"ט בנובמבר